Slovan sa búri. Testy naznačujú, že fyzioterapeut nemusel mať koronavírus

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava na ilustračnej fotografii.
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava na ilustračnej fotografii. (Autor: TASR)
TASR|8. sep 2020 o 17:41

V jeho krvi chýbajú protilátky.

BRATISLAVA. Fyzioterapeut futbalistov Slovana Bratislava nemá po ďalšom absolvovanom teste v organizme protilátky na COVID-19.

Informoval o tom v utorok slovenský majster na oficiálnom webe.

Nemá protilátky

Koncom minulého týždňa sa na Slovensko vrátili dvaja členovia výpravy ŠK Slovan, ktorí zostali v karanténe na Faerských ostrovoch.

"V prvej výprave bol údajne pozitívne testovaný fyzioterapeut, ktorý zotrval na Faerských ostrovoch v karanténe ešte ďalšie dva týždne. Nepociťoval žiadne príznaky respiračného či iného ochorenia," informuje Slovan na svojom webe.

"Po návrate na Slovensko absolvoval testy na protilátky v akreditovanom laboratóriu. Výsledky testov preukázali, že v organizme fyzioterapeuta sa nenachádzajú žiadne protilátky na COVID-19," pokračuje klub.

"Práve test na protilátky dokáže preukázať, či aj človek, ktorý nemal príznaky, prekonal ochorenie COVID-19. Po údajnom pozitívnom teste fyzioterapeuta však bola na celé mužstvo uvalená karanténa," dodáva sa v správe.

Kmotrík: Cítime sa poškodení

Slovanisti tak nemohli odohrať zápas prvého predkola Ligy majstrov, prehrali kontumačne 0:3 a do druhého predkola prešiel bez boja Klaksvík.

V ňom vypadol v Berne s domácimi Young Boys.

"Výsledok testu na protilátky len potvrdzuje naše pochybnosti o testovaní a opatreniach, ktoré boli vykonané na Faerských ostrovoch. Krvné testy u fyzioterapeuta nepreukázali prítomnosť protilátok na COVID-19," uviedol generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml.

"Uvedomujeme si, že ani týmito skutočnosťami nezvrátime rozhodnutie UEFA, no považovali sme za podstatné zverejniť túto dôležitú informáciu. Cítime sa právom poškodení. Sme sklamaní a smutní, že sme nie našou vinou prišli o možnosť pokračovať v kvalifikácii Ligy majstrov," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Slovan sa búri. Testy naznačujú, že fyzioterapeut nemusel mať koronavírus