Futsalisti Grizzly musia doma zabrať

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Rudolf Rondzik|14. mar 2017 o 00:00

Na úvod baráže prehrali v Trnave, v piatok ich v domácej premiére čakajú bratislavskí Barabéri.

KOŠICE. Po piatich rokoch prvoligového pôstu majú sálovkári z Grizzly Slovakia možnosť vrátiť najvyššiu súťaž do Košíc.

Na úvod baráže prehrali v Trnave, v piatok ich v domácej premiére čakajú bratislavskí Barabéri.

Šesťčlenný barážový pelotón tvoria víťazi regionálnych druhých líg (Barabéri Bratislava, FK Lučenec, Spartak Trnava a Grizzly Slovakia) doplnení neúspešnými prvoligistami MIBA Banská Bystrica a MFsK Nitra.

Nik im body nepodaruje

V úvodnom kole zvíťazili domáce tímy a tak na zverencov Richarda Bača čaká neľahká úloha – získať skalp celku z hlavného mesta a ostať v hre o postup.

„Nik do baráže nenastúpil z povinnosti a len ju odohrať. Cieľom všetkých je vyšší level. Výsledky prvého kola to iba potvrdili. Všetky domáce celky bodovali naplno, a tak sa musíme v piatok usilovať i my. Nik nám body nepodaruje,“ zrekapituloval situáciu pred domácou barážovou premiérou kouč Košičanov Richard Bačo.

Mali hrať odvážnejšie

Jednogólová prehra 2:3 v Trnave zamrzela.

„Po bezgólovom polčase sme tesne po návrate zo šatní išli gólom Tureka do vedenia a hoci sa domácim podarilo o päť minút vyrovnať, Grutka nás o chvíľu posadil opäť na koňa. Žiaľ, najmä dopredu sa mi veľmi výkon mojich zverencov nepozdával. Mali sme ísť do toho odvážnejšie, dôraznejšie a odpor súpera zlomiť. Namiesto toho prišlo zle zahrané power play. Spartakovci skóre nielen vyrovnali, ale v hre bez brankára výsledok dokonale otočili. Neuspokojili sa ani s remízou, navyše my sme za stavu 2:2 netrafili prázdnu bránu. Niečo vyše dvoch minút pred koncom sme mali na dosah všetky body, nakoniec sme odišli s prázdnymi rukami. Škoda. Ale teraz nám už nepomôže plakať nad rozliatym mliekom. Je tu nová výzva a treba sa k nej poctivo postaviť. Postupujú dvaja najlepší a myslím si, že bodovať budú všetci, takže nepredpokladám, že by nás mala strata prvého zápasu nalomiť,“ zhrnul nevydarené účinkovanie svojich chlapcov v slovenskom Ríme R. Bač

Spoliehajú sa aj na podporu fanúšikov

Kormidelník Košíc burcuje pred domácou premiérou: „Barabéri z Bratislavy podľahli v Nitre 3:6 a určite sa nebudú chcieť po ďalšej strate prizerať na svojich súperov zospodu. Aj preto musíme nastúpiť s plnou vážnosťou, ale odvážne. Spoliehame sa na podporu našich fanúšikov a verím, že ich v piatok (hrá sa od 20.30 hod. – pozn. aut.) bude v Angels aréne dostatok. Máme trochu problém s halou, aj niektoré zápasy budeme musieť presunúť do Multi arény kvôli basketbalovému turnaju. Ale nechcem, aby to vyznelo ako výhovorka,“ dodal R. Bačo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Futsalisti Grizzly musia doma zabrať