Slovákov preveria na domácom turnaji dva tímy. Do tímu sa vrátil Rick

Slovenskí futsalisti na turnaji v Číne.
Slovenskí futsalisti na turnaji v Číne. (Autor: Futsalslovakia.sk)
TASR|16. sep 2024 o 18:08

Rick sa návratu do reprezentácie vcelku potešil.

ŠAMORÍN. Slovenskú futsalovú reprezentáciu preveria na domácom turnaji FUTSAL BASE v Šamoríne tímy Srbska a Fínska.

Zápasy sú na programe v utorok a v stredu (oba o 18.00 h) a slúžia ako príprava na kvalifikáciu ME 2026 v Lotyšsku a Litve.

Vedenie Slovenského Futsalu dostalo pozvánku na medzinárodný turnaj v thajskom Bangkoku koncom augusta, tréneri by však nemali k dispozícii všetkých hráčov, s ktorými počítajú na kvalifikáciu a tak zvolili kvalitnú hernú previerku v známom prostredí v Šamoríne, kam pozvali Srbsko a Fínsko.

Slováci štartovali na veľkom turnaji len raz v histórii. Na ME 2022 postúpili zo skupinovej fázy do štvrťfinále, v ktorom bolo nad ich sily favorizované Španielsko.

"Nominovali sme troch brankárov a 16 hráčov, na zraze sú nejakí nováčkovia, chceli by sme mladších hráčov zabudovať do mužstva, aby boli k dispozícii na blížiacu sa kvalifikáciu, ktorá nás čaká.

Čo sa týka súperov, vyberali sme si podobné štýly, ako ich máme v skupine - Moldavsko, Poľsko a Turecko.

S Fínskom sme nedávno hrali na turnaji v Číne, je to behavý, vysoko aktívny nepríjemný súper, takže na oba zápasy sa tešíme.

V tíme Severanov bude až sedem hráčov z tímu Akaa, ktorý v októbri cestuje na hlavné kolo futsalovej Ligy majstrov do Lučenca, kde vyzvú o postup do elitného kola domáci MIMEL," povedal na zraze v Šamoríne asistent trénera Richard Bačo.

"Pôjdeme od zápasu k zápasu, tešíme sa na odvetu so Suomi. Srbi sú zase balkánska škola, majú dobré držanie lopty a individuality, často chodia jeden na jeden, takže bude to trošku iný zápas.

Urobíme všetko preto, aby nás tieto zápasy naštartovali do blížiacej sa kvalifikácie," uviedol Bačo pre futsalslovakia.sk.

V nominácii sa po dlhšom čase objavil aj Gabriel Rick, ktorý v najbližšej sezóne oblečie dres Podpor Pohybu Košice v Niké Futsal Extralige.

"Bol posledný zápas poslednej kvalifikácie o MS doma s Chorvátskom v Leviciach a nevydaril sa v ten daný moment podľa našich predstáv.

Gabo to tak vtedy cítil, že už nebude reprezentovať, ale s odstupom času, keď hlava trošku vychladla, zistil, že ešte by rád reprezentoval a momentálne sa aj dobre cíti, trénuje v Košiciach a zdravotne je na tom rovnako obstojne, takže sme ho povolali späť aby sme vedeli, či ho vieme ešte používať na kvalifikáciu," povedal o Rickovi Bačo.

Rick sa návratu do reprezentácie vcelku potešil. "Nálada v mužstve je úplne v pohode, opäť sa zišla skvelá partia. Ja osobne očakávam, aby sa mladí hráči ukázali a aby zabojovali o svoje miesto v reprezentácii.

Je to len na nich, tak verím, že sa ukážu a chytia pevne svoju šancu. Som samozrejme pripravený naskočiť do oboch zápasov, neviem čo plánujú tréneri, akú majú víziu, ale verím že nastúpim a pomôžem chlapcom na palubovke.

V Košiciach trénujeme momentálne každý deň, príprava je strašne dlhá, keďže extraliga sa ešte nerozbehla, ale všetci sa tešíme," poznamenal Rick pre web Futsalslovakia.

Program turnaja FUTSAL BASE v Šamoríne

17. septembra 2024 o 18.00 h Slovensko - Srbsko

18. septembra 2024 o 18.00 h Slovensko - Fínsko

19. septembra 2024 o 18.00 h Srbsko - Fínsko

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Slovákov preveria na domácom turnaji dva tímy. Do tímu sa vrátil Rick