Futsalisti sú už v Groningene. Tešia sa na technickejších Chorvátov

Slovenskí futsalisti.
Slovenskí futsalisti. (Autor: TASR)
TASR|28. jan 2022 o 11:26

S Chorvátskom hrajú Slováci v sobotu poobede.

GRONINGEN. Sobotným zápasom s favorizovaným Chorvátskom (14.30 SEČ) zavŕšia slovenskí futsalisti program základnej C-skupiny na EURO 2022 v Holandsku.

S balkánskym súperom si to rozdajú v priamom súboji o postup do štvrťfinále, potrebujú na to vyhrať, Chorvátsku stačí remíza. Duel v priamom prenose odvysiela RTVS na Športe.

Vo štvrtok sa Slováci presunuli do Groningenu z Amsterdamu, kde v Ziggo Dome odohrali prvé dva zápasy.

S favoritom turnaja Ruskom prehrali vysoko 1:7, s Poľskom remizovali 2:2, keď neudržali vedenie.

Situácia v tabuľke je pomerne jasná, Rusi majú postup ako víťaz skupiny už vo vrecku a proti Poľsku sa neočakáva nič iné ako ich výhra.

O druhé miesto zaručujúce účasť v elitnej osmičke zvedú boj zverenci trénera Mariána Berkyho s Chorvátmi.

"Presun bol rýchly a bezproblémový," povedal Berky po príchode do Groningenu, kde v tamojšej hale MartiniPlaza zakončí jeho tím boje v skupine.

"Chceme sa pripraviť tak, aby sme boli úspešní. Aby sme postúpili, to je cieľ, pre ktorý sme sem prišli. Tešíme sa," dodal kouč SR.

"Nálada v tíme je super, my sa tešíme na Chorvátov. Očakávam úplne iný zápas. Hrajú pomalšie, technickejšie, sú silní v jedna na jedna. Musíme si dať pozor na ich individuality. My musíme bojovať ešte viac," vyjadril sa Matúš Ševčík.

"Proti Poľsku sme získali bod a stále máme dvere otvorené pred posledným zápasom s Chorvátskom. Aj ten bude ako každý zápas veľmi fyzicky náročný. Budeme chcieť postúpiť," doplnil Daniel Čeřovský z MIMEL-u Lučenec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Futsalisti sú už v Groningene. Tešia sa na technickejších Chorvátov