Slovenskí futsalisti nezvládli dôležitý zápas, s Moldavskom iba remizovali

Tréner slovenskej futsalovej reprezentácie Marián Berky a kapitán mužstva Tomáš Drahovský počas zápasu 3. skupiny kvalifikácie ME 2022 Slovensko - Moldavsko v Poprade.
Tréner slovenskej futsalovej reprezentácie Marián Berky a kapitán mužstva Tomáš Drahovský počas zápasu 3. skupiny kvalifikácie ME 2022 Slovensko - Moldavsko v Poprade. (Autor: TASR)
TASR|2. feb 2021 o 19:00

V Poprade vyhrávali 2:0, vedenie neudržali.

Kvalifikácia ME 2022 vo futsale:

SLOVENSKO - Moldavsko 4:4 (2:2)

Góly: 6. a 36. Ševčík, 5. Směřička, 39. Drahovský - 7. Burdujel, 13. Lascu, 26. Nicolaiciuc, 35. Negara. ŽK: Hudek, Směřička - Tacot, Lascu, rozhodovali: Boelen (Belg.) - Stauber (Rak.), Matula (SR)

Zostava SR: Oberman (Herko, Karpiak) - Doša, Směřička, Kyjovský, Drahovský - Ševčík, Hudek, Vaktor, Belaník, Čeřovský, Hudaček

Ďalší výsledok:
Grécko - Azerbajdžan 0:3 (0:2)
Góly:
2. Vassoura, 2. Eduardo, 26. Čovdarov

POPRAD. Slovenská futsalová reprezentácia remizovala v utorkovom stretnutí kvalifikácie ME 2022 v Poprade s Moldavskom 4:4.

Zásluhou Martina Směřičku a Matúša Ševčíka viedla už dvojgólovým rozdielom, súper otočil na 4:2, v závere domáci vybojovali aspoň bod.

Po dvoch vystúpeniach v 3. skupine majú zverenci trénera Mariána Berkyho na konte jeden bod, minulý piatok prehrali na palubovke favorizovaného Azerbajdžanu 1:4. Ten je po triumfe 3:0 v Grécku so šiestimi bodmi líder skupiny.

Moldavsko, ktoré má byť na základe papierových predpokladov najväčším rivalom Slovenska v boji o druhé miesto, získalo zatiaľ už štyri body.

Kvalifikácia pokračuje v marci, Slovákov čaká dvojzápas s Gréckom. Najskôr nastúpia štvrtého v Bratislave a o tri dni neskôr v Aténach. Ôsmeho apríla privítajú v Leviciach Azerbajdžan a boje v skupine uzavrú o päť dní neskôr v Moldavsku.

Na finálový turnaj ME v holandských mestách Amsterdam a Groningen (9. januára - 6. februára 2022) postúpia ôsmi víťazi skupín a šesť najlepších tímov z druhých miest. Dva najhoršie tímy z druhých priečok odohrajú baráž o zostávajúcu šestnástu miestenku (14.-17. novembra 2021).

Holandsko ako organizátor šampionátu má istú účasť. Slovensko ešte na MS a ME neštartovalo.

Hlas po zápase:

Marián Berky, tréner SR /zdroj: RTVS/: "Chýbal nám väčší pohyb, príliš sme sa spoliehali na individuálnu kvalitu Drahovského. Nemali sme dominantné typy hráčov ako sú Kozár a Rick, ktorí opäť nemohli nastúpiť a museli sme v zostave improvizovať. Napokon môžeme byť šťastní, že sme v power play aspoň vyrovnali. Chceli sme z tohto dvojzápasu vyťažiť viac, proti Grécku to musíme napraviť, získať šesť bodov a v apríli sa pobiť o postup."

Tabuľka 3. kvalifikačnej skupiny ME 2022

1.

Azerbajdžan

2

2

0

0

7:1

6

2.

Moldavsko

2

1

1

0

7:5

4

3.

Slovensko

2

0

1

1

5:8

1

4.

Grécko

2

0

0

2

1:6

0


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Slovenskí futsalisti nezvládli dôležitý zápas, s Moldavskom iba remizovali