Hráči španielskeho klubu sa obávajú reštartu La Ligy

Futbalisti Eibaru.
Futbalisti Eibaru. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. máj 2020 o 12:09

Futbalisti sa boja šírenia nákazy.

MADRID. Hráči a tréneri španielskeho futbalového klubu SD Eibar sú znepokojení snahami o reštart sezóny 2019/2020 v La Lige napriek pandémii koronavírusu.

Vedenie najvyššej španielskej súťaže po dohode s vládou umožnilo klubom návrat do tréningového procesu. Hráči a tréneri Eibaru však zverejnili vyhlásenie, že sa obávajú o všeobecné zdravie v prípade pokračovania La Ligy.

"Sme znepokojení z aktivít, ktoré nám neumožňujú dodržiavať odporúčania odborníkov o odstupe osôb. Tým, čo máme radi, by sme sa mohli nakaziť a ochorenie preniesť aj do našich rodín," uvádza sa vo vyhlásení.

Tiež medzi nimi panuje obava, že prípadné obnovenie futbalových súťaží by v krajine mohlo spôsobiť ďalšiu vlnu ochorenia COVID-19.

"Všeobecné zdravie je prioritou. Je čas, aby sme to všetci ukázali skutkami, nie iba slovami. Ak nebudeme mať záruku bezpečnosti, nemôžeme sa stotožniť s reštartom ligy," napísali hráči a tréneri klubu, ktorý v prerušenej súťaži figuruje na 16. mieste tabuľky. Vedenie klubu odmietli komentovať iniciatívu svojich zamestnancov.

Španielska La Liga nútene pauzuje už takmer dva mesiace.

"Uvedomujeme si, že ľudia majú rôzne emócie vrátane strachu. Ide o mimoriadne špecifickú situáciu, no my prijímame rôzne opatrenia zamerané na bezpečnosť. Ide o kontrolovaný proces návratu súťažného futbalu. Hrať futbal je určite bezpečnejšie ako nákup v supermarkete alebo lekárni," uvádza sa v stanovisku vedenia súťaže.

Ak sa La Ligu podarí reštartovať, súboje sa uskutočnia bez divákov na tribúnach. Ešte predtým však opakovane prebehne plošné testovanie hráčov, trénerov aj zamestnancov účastníkov súťaže, aby sa predišlo šíreniu ochorenia COVID-19.

Španielsko je jednou z najviac zasiahnutých krajín pandémiou koronavírusu. Pozitívne tam testovali už takmer 220-tisíc osôb a viac ako 25-tisíc z nich ochoreniu COVID-19 podľahlo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Hráči španielskeho klubu sa obávajú reštartu La Ligy