Futbalista Livorna dostal infarkt a zomrel

Piermario Morosini
Piermario Morosini (Autor: AP)
TASR|14. apr 2012 o 16:10

Piermario Morosini skolaboval na ihrisku počas zápasu Serie B s Pescarou. Lekári ho oživovali aj za pomoci defibrilátora, stredopoliar však napokon zomrel.

Piermario Morosini skolaboval na ihrisku počas zápasu Serie B s Pescarou. Lekári ho oživovali aj za pomoci defibrilátora, stredopoliar však napokon zomrel.

PESCARA. Okamžite po sobotňajšej smrti stredopoliara Livorna Piermaria Morosiniho odložili zodpovední všetky víkendové zápasy talianskej futbalovej Serie A aj B.

Morosini skolaboval na ihrisku počas ligového zápasu s Pescarou a okamžite ho museli oživovať. Lekári pri zásahu museli použiť defibrilátor. Podľa informácií talianskych médií sa už nepodarilo zachrániť život hráča, ktorého smrť konštatovali v miestnej nemocnici.

Morosiniho hneď transportovali do nemocnice, talianska tlačová agentúra ANSA informovala, že 25-ročný hráč dostal infarkt. Súboj Serie B nedohrali, Livorno v tom čase viedlo 2:0. Ku kolapsu Morosiniho, ktorý je v Livorne na hosťovaní z Udinese, prišlo v 31. minúte duelu, keď futbalista odpadol.

Pri odchode sanitky zo štadióna jej cestu blokovalo zaparkované auto, ktorému museli rozbiť okno, aby ho presunuli a uvoľnili tak cestu.

"Robili sme, čo sa dalo na záchranu jeho života, no po celý čas ani nenadobudol vedomie," povedal lekár Leonardo Paloscia. Ďalší lekár už priamo v nemocnici potvrdil médiám, že Morosini bol už mŕtvy, keď ho priviezli.

ANSA citovala generálneho riaditeľa Talianskej futbalovej federácie Antonella Valentiniho, ktorý potvrdil odloženie všetkých víkendových stretnutí.

Taliansky olympijský výbor (CONI) informoval prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia, že počas všetkých víkendových športových podujatiach sa bude držať minúta ticha na Morosiniho pamiatku.

Informovala agentúra AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Futbalista Livorna dostal infarkt a zomrel