Futbalista Chelsea platí dlhy občanov v dedine, odkiaľ pochádza

Futbalista Chelsea Nemanja Matič (v strede) patrí medzi najväčšie hviezdy v Premier League.
Futbalista Chelsea Nemanja Matič (v strede) patrí medzi najväčšie hviezdy v Premier League. (Autor: SITA/AP)
SITA|23. mar 2016 o 08:54

Vyrovnáva dlhy ľudí v miestnom obchode, prispieva na opravy školy, financuje výstavbu ihriska pre deti či fontány pred miestnym kostolom. Nemanja Matič podporuje svoju rodnú obec Vrelo v západnom Srbsku.

LONDÝN. Srbský futbalový stredopoliar v službách anglického klubu FC Chelsea Nemanja Matič nezabúda na svoje korene a ukázal, že má veľké srdce.

Za obyvateľov dediny Vrelo v západnom Srbsku, kde vyrastal, sa rozhodol platiť všetky ich dlhy.

Futbalista, ktorý vďaka pôsobeniu v MFK Košice (2007 až 2009) vlastní aj slovenský pas, vzal na seba podlžnosti celej obce, kde žije približne 1600 ľudí.

Občania Matiča milujú. Hráč podľa nich pravidelne vyrovnáva dlhy ľudí v miestnom obchode s rozličným tovarom a prispieva na opravy v tamojšej základnej škole, ktorú sám navštevoval.

"Prvou vecou, ktorú Nemanja urobí vždy, keď sa sem dostane, je návšteva našej predajne. Požiada o zoznam dlhov týkajúcich sa potravín a zaplatí všetko. Za každého," cituje britský Daily Star predavačku Liljanu Popovičovú.

nemanja_r1337_res.jpeg

Nemanja Matič (vpravo) bojuje o loptu s hráčom Manchestru United Marouanem Fellainim. FOTO - SITA/AP.

"Nemanja financoval výstavbu ihriska pre deti a sľúbil, že v lete bude pokračovať. Má v pláne priviezť mobilné basketbalové koše, futbalové bránky a lopty a tiež kompletný športový výstroj pre žiakov," doplnil riaditeľ školy Boško Sarič.

Matič podľa ďalších výpovedí občanov Vrela vyrovnáva aj dlhy z hazardu a najnovšie financuje výstavbu fontány pred miestnym kostolom.

Nemanja Matič patrí medzi veľké futbalové hviezdy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Futbalista Chelsea platí dlhy občanov v dedine, odkiaľ pochádza