Využili presilovku, lúčia sa víťazstvom. Oznámkujte Slovákov za výkon proti Bosne

Ľubomír Šatka sa teší so spoluhráčmi po strelenom góle v zápase Bosna a Herzegovina - Slovensko v kvalifikácii EURO 2024.
Ľubomír Šatka sa teší so spoluhráčmi po strelenom góle v zápase Bosna a Herzegovina - Slovensko v kvalifikácii EURO 2024. (Autor: TASR)
Sportnet|19. nov 2023 o 22:48

Kto zažiaril, kto mohol ukázať viac.

ZENICA. Slovenskí futbalisti vyhrali v poslednom zápase J-skupiny kvalifikácie EURO 2024 v Bosne a Hercegovine 2:1 (0:0). Už pred zápasom mali istý postup na šampionát. Tri body zo Zenice im však pomohli k posunu do tretieho koša pri decembrovom žrebovaní turnaja.

V základnej jedenástke slovenského tímu nastúpili v porovnaní so štvrtkovým súbojom proti Islandu iba štyria hráči - Milan Škriniar, Dávid Hancko, Ondrej Duda a Róbert Boženík.

Prvý polčas bol v chladnom počasí nezáživný, jedinú strelu medzi žrde vyslali domáci, ale Rodák si s ňou poradil. Všetko podstatné sa udialo po prestávke. V 49. min potiahli domáci rýchlu kontru a Hajradinovičovu prihrávku usmernil Hrošovský do vlastnej siete.

Slováci vyrovnali už o tri minúty, keď Duda zachytil nepresnú rozohrávku, prihral Hanckovi a ten našiel pred bránkou Boženíka. Rodák z Terchovej skóroval v reprezentácii po dvoch rokoch. Bol to zároveň prvý gól Slovenska v kvalifikácii, ktorý strelil hrotový hráč.

V 63. min videl druhú žltú a po nej červenú kartu domáci Gojkovič a hostia využili presilovku. V 71. min prešla lopta po Makovovom rohovom kope na zadnú žrď k Šatkovi, ktorý strelil svoj premiérový gól v reprezentácii.

Kto zaujal najviac, od koho ste čakali viac? Oznámkujte slovenských futbalistov za výkon proti Bosne a Hercegovine.

Najvyššia známka je 10, najnižšia 1.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Využili presilovku, lúčia sa víťazstvom. Oznámkujte Slovákov za výkon proti Bosne