Talent z východu sa vrátil s unikátnou bilanciou. Expert ho už vidí v reprezentácii

Matej Trusa (DAC) a Tornike Dzotsenidzen (Dila Gori).
Matej Trusa (DAC) a Tornike Dzotsenidzen (Dila Gori). (Autor: TASR)
Michal Šášky|13. júl 2023 o 23:40

Tréner Žiliny zaskočil striedaniami.

DUNAJSKÁ STREDA, ŽILINA. Štvrtina slovenských prvoligistov oficiálne začala novú futbalovú sezónu. 

Po remíze Slovana Bratislava v úvodnom predkole Ligy majstrov s luxemburským Swift Hesperange sa fanúšikovia dočkali víťazstiev Žiliny aj DAC-u v Európskej konferenčnej lige. Zhodne po 2:1.

Vicemajster z Dunajskej Stredy zdolal piaty tím gruzínskej ligy Dila Gori, Žilinčania sa potrápili s estónskym vicemajstrom Levadiou Tallinn.

Za oba tímy otvárali skóre slovenskí reprezentanti. Jeden súčasný a druhý možno budúci, donedávna člen výberu do 21 rokov.

400 žilinských sekúnd

Podvečer v Žiline sa začal pre domáci tím fantasticky. Kaprálik či Jambor privádzali defenzívu Levadie do úzkych, bavili sa futbalom.

Presne po 400 sekundách zaslúžene skóroval tretí ofenzívny hráč Dávid Ďuriš, keď sa presadil po umnej prihrávke Samuela Gidiho.

VIDEO: Dávid Ďuriš hodnotí zápas

„Mal som pocit, že Žilinčania so starým kádrom ponúknu v tejto sezóne starú hru, ale mýlil som sa. Už pri úvodných minútach vidím úplne nové prvky. Začínajú používať riskantné prihrávky,“ jasal expert RTVS a bývalý tréner Vladimír Goffa.

Na margo strelca dodal: „Bolo to nekompromisné zakončenie. Veľmi mu prospela aj nominácia od reprezentačného trénera Calzonu, dodalo mu to nové sily a motiváciu. Stal sa v Žiline nepísaným lídrom.“

Dvadsaťštyriročný Ďuriš je druhým najstarším hráčom Žiliny, v reprezentácii nastúpil do oboch júnových kvalifikačných zápasov ako striedajúci hráč. Na konte má už päť štartov.

Po skvelom prvom polčase bol nespokojný iba žilinský tréner Jaroslav Hynek. „Začiatok sme mohli oveľa lepšie využiť. Možno sa na tom podpísala nerozohranosť. Do polčasu to mohlo byť 3:0,“ hodnotil po zápase.

Tréner cez polčas prekvapil

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Talent z východu sa vrátil s unikátnou bilanciou. Expert ho už vidí v reprezentácii