Slovenky pokračujú v kvalifikácii náročnou previerkou. Kopúň: Čakáme veľmi ťažký zápas

Slovenská futbalistka Jana Vojteková v zápase proti Izraelu.
Slovenská futbalistka Jana Vojteková v zápase proti Izraelu. (Autor: TASR)
SITA|8. apr 2024 o 13:04

Zverenky trénera Petra Kopúňa v Glasgowe preveria domáce reprezentantky, ktoré sú v rebríčku FIFA vyššie o 25 priečok.

BRATISLAVA. Slovenské futbalové reprezentantky v piatok vstúpili úspešne do kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy a už v utorok ich čaká ďalšie meranie síl v boji o Euro.

Zverenky trénera Petra Kopúňa v piatok v domácom prostredí zdolali Izraelčanky 2:0 a teraz nastúpia v škótskom Glasgowe proti domácim hráčkam. Tie v úvode kvalifikácie remizovali v Srbsku 0:0.

O dvojgólovom triumfe nad izraelským výberom rozhodli slovenské futbalistky ešte v prvom polčase zásahmi Patrície Hmírovej a Márie Mikolajovej.

"Veril som, že dáme viac gólov, ale je to výborný štart. Nevedeli sme, čo môžeme čakať od súperiek, ale potvrdilo sa, že pokiaľ sa dostaneme do tempa, budeme kontrolovať hru. Som spokojný," zhodnotil hlavný kouč Kopúň zisk troch bodov podľa oficiálneho webu Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Pred jeho hráčkami však stojí omnoho náročnejšia prekážka. Slovenky sú v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) na 49. priečke a kým Izraelčankám parí až 70. pozícia, Škótky sú na 24. mieste.

"Kvalita bude isto na strane domácich. Čakáme veľmi ťažký zápas," poznamenal Kopúň pred utorkovým súbojom v Glasgowe.

tréner Slovenska Peter Kopúň
tréner Slovenska Peter Kopúň (Autor: TASR)

Z 2. skupiny B-divízie do play-off postúpia prvé tri tímy tabuľky, šancu má aj výber z poslednej štvrtej priečky.

Umiestnenie bude dôležité aj pre nasledujúci kvalifikáciu, keďže víťaz skupiny postúpi do A-divízie a do C-divízie zostúpi tím z posledného 4. postu a možno aj výber z 3. stupienka.

"Bude to súper z úplne iného koša. Veľmi dôležité bude dobre začať," uviedla pred cestou do Škótska 30-ročná Patrícia Hmírová, ktorá na klubovej úrovni pôsobí v španielskej Huelve a v piatok strelila víťazný gól v súboji proti Izraelčankám.

Tabuľka skupiny B2

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovenky pokračujú v kvalifikácii náročnou previerkou. Kopúň: Čakáme veľmi ťažký zápas