Nemci mali proti Čechom nižšiu sledovanosť ako relácia o predaji starožitností

Florian Neuhaus v prípravnom zápase Nemecko - Česko.
Florian Neuhaus v prípravnom zápase Nemecko - Česko. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. nov 2020 o 17:00

Pre nemeckú reprezentáciu platí nelogická úmera.

LIPSKO. Víťazstvo na ihrisku môže niekedy znamenať prehru v zákulisí. Táto napohľad nelogická úmera platí pre nemeckú futbalovú reprezentáciu po stredajšom prípravnom zápase proti Česku.

Nemci zvíťazili gólom Giana-Lucu Waldschmidta 1:0, ale tým sa výpočet pozitív pre zverencov trénera Joachima Löwa končí.

V Nemecku vládne apatia

Okrem toho, že sa hralo na prázdnom štadióne Red Bull Arena v Lipsku, sklamaním bola aj televízna sledovať zápasu.

V tzv. prime time, čiže hlavnom vysielacom čase po 21.00 h, si ho pozrelo 5,42 milióna divákov, čo je najnižší priemer sledovanosti reprezentačného mužstva Nemecka v tomto storočí.

Nemeckí reprezentanti sa v rebríčku nezáujmu dokonca dostali pod reláciu o predaji starožitností "Cash for Ratities".

"Ak po triumfe na majstrovstvách sveta v roku 2014 v Brazílii zavládla v nemeckom futbale radostná realita, po predčasnom odchode z MS v Rusku zasa zúfalstvo, momentálny stav by sme zrejme nazvali apatiou. Pre krajinu, ktorá sa rada chváli svojou futbalovou vášňou, je to znepokojujúce," uviedla agentúra AP.

Löw dal prednosť mladíkom

Hlavný dôvod nízkeho záujmu o prípravný zápas spočíva v neatraktívnosti základnej jedenástky, ktorá vybehla proti Čechom.

Tréner Löw dal prednosť viacerým mladým hráčom a väčšine opôr doprial voľno pred poslednými dvoma zápasmi skupinovej fázy Ligy národov.

Výber, v ktorom figurovali aj nováčikovia Philipp Max a Ridle Baku, viaceré nemecké médiá označili za B-mužstvo Nemecka.

Na druhej strane v čase, keď viacerí hráči nie sú k dispozícii pre pozitívne testy na koronavírus alebo sú zranení, mohol dať Löw možnosť zahrať si skúseným, ale už nechceným tridsiatnikom Thomasovi Müllerovi, Jeromovi Boatengovi a Matsovi Hummelsovi. Neučinil tak.

Kroos: Sme len bábky v rukách FIFA a UEFA

Na druhej strane je fakt, že Nemcom sa v poslednom čase nedarí podľa predstáv.

Najmä v Lige národov to Nemcom nejde, v premiérovej edícii 2018/2019 skončili v skupine poslední a len reorganizácia súťaže ich zachránila od zostupu do nižšej divízie.

Aktuálne sú vo svojej skupine druhí za Španielmi, keď v štyroch zápasoch iba raz vyhrali a až trikrát remizovali. O menšej dôležitosti Ligy národov pre nemecký tím sú presvedčení aj niektorí hráči.

"My hráči sme len bábky v rukách FIFA a UEFA. Vymyslia si nejakú súťaž a my musíme hrať. Nikto sa nás nepýta na názor," uviedol v podcaste pre nemeckých fanúšikov stredopoliar Realu Madrid Toni Kroos.

Na Nemcov čakajú na záver Ligy národov zápasy doma s Ukrajincami (14. novembra) a v Španielsku (17. novembra).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Nemci mali proti Čechom nižšiu sledovanosť ako relácia o predaji starožitností