Bývalý šéf nemeckého futbalu sa môže zbaviť obvinení. Stačí, ak zaplatí pokutu

Wolfgang Niersbach.
Wolfgang Niersbach. (Autor: TASR/Pool Photo via AP)
TASR|26. aug 2024 o 13:41

Traja bývalí predstavitelia Nemeckého futbalového zväzu Niersbach, Zwanziger a Schmidt sú súdení pre podozrenie z daňových únikov

BERLÍN. Súdny proces proti bývalému prezidentovi Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Wolfgangovi Niersbachovi, ktorý je obvinený z daňových únikov v súvislosti s MS v roku 2006 v Nemecku bude prerušený, ak zaplatí pokutu do jedného mesiaca.

Predsedníčka súdu vo Frankfurte Eva-Marie Distlerová uviedla, že konanie proti Niersbachovi bolo zastavené a ak zaplatí 25.000 eur charitatívnej organizácii do konca roka, bude definitívne ukončené.

"Toto nie je oslobodzujúci rozsudok. Podozrenie naďalej existuje, aj keď vinu treba považovať za menej závažnú,“ povedala Distlerová podľa DPA a dodala, že Niersbach "je možno jediný, kto nebol vyslovene zapojený do udalostí."

Traja bývalí predstavitelia Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Niersbach, Theo Zwanziger a Horst R. Schmidt sú súdení pre podozrenie z daňových únikov, ktoré sú spojené so šampionátom v Nemecku.

Prípad sa týka platby vo výške 6,7 milióna eur na účet Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v apríli 2005.

Tá sa dostala prostredníctvom FIFA k už zosnulému podnikateľovi Robertovi Louisovi-Dreyfusovi.

Peniaze boli údajne určené na slávnostný galavečer, ktorý sa nikdy neuskutočnil.

Médiá tvrdili, že platba súvisela s kupovaním hlasov s kandidatúrou na usporiadanie turnaja v roku 2006.

To sa nikdy nedokázalo a trojica je súdená len v súvislosti s daňovými dôsledkami platby. Všetci traja obžalovaní obvinenia dôrazne odmietli.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Bývalý šéf nemeckého futbalu sa môže zbaviť obvinení. Stačí, ak zaplatí pokutu