Vinícius svojim vystupovaním znervózňuje fanúšikov i súpera: Viem, že nie som svätý

Vinicius Junior.
Vinicius Junior. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. jan 2024 o 17:18

Dvadsaťtriročný Brazílčan vraví, že chce byť čo najlepším príkladom pre deti, ktoré ho sledujú.

RIJÁD. Brazílsky futbalista Vinícius Júnior sebareflexívne pripustil, že vystupovaním na ihrisku môže častokrát znervózňovať fanúšikov i protivníkov.

Hráč španielskeho klubu Real Madrid je známy vynikajúcim driblingom, pre ktorý je postrachom súperových obrán.

Nezriedka sa však tiež púšťa do rozhovorov s rozhodcami a háda sa so súpermi.

"Viem, že nie som svätý, niekedy príliš rozprávam a skúšam dribling, ktorý by som nemal skúšať, ale snažím sa zlepšovať, aby som mohol byť príkladom pre deti, ktoré ma sledujú.

Chcem sa zlepšovať a môj tréner a moji spoluhráči mi pomáhajú každý deň,“ povedal 23-ročný brazílsky futbalista, ktorý sa v nedeľu hetrikom podieľal na triumfe "bieleho baletu" 4:1 nad FC Barcelona vo finálovom dueli o španielsky Superpohár.

Napriek vydarenému zápasu si po zápase okrem pochvaly od trénera Carla Ancelottiho vypočul, že ani pri vyššom náskoku by nemal poľaviť zo sústredenia.

Viacero akcií sa totiž snažiť okoreniť rôznymi fintami, no zbytočne pri tom prišiel o loptu.

"Snažím sa urobiť všetko pre to, aby som pomohol svojmu tímu, ale niekedy to skončí tak, že ostatných rozčúlim,“ dodal Vinícius Júnior.

VIDEO: Zostrih akcii Viníciusa Júniora

Brazílčan povedal, že mu prekáža, ako sa ho niektorí protihráči snažia vyprovokovať a doslova na neho "poľujú".

Vinícius Júnior bol v minulej sezóne v epicentre kampane proti rasizmu vo futbale po tom, ako bol viackrát terčom rasistických urážok v rámci španielskej La Ligy.

"Som smutný, pretože každý chce so mnou bojovať, pretože vie, že v tlači bude, že 'Vini povedal toto alebo urobil tamto'.

Snažím sa zo všetkých síl zostať pokojný a koncentrovať sa na zápas, aby som mohol pomôcť svojim spoluhráčom, no priznávam, že niekedy sa mi to nedarí,“ skonštatoval Vinícius Júnior.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Vinícius svojim vystupovaním znervózňuje fanúšikov i súpera: Viem, že nie som svätý