Keď viedol reprezentáciu, vypískali ho. S Plzňou si zahrá Ligu majstrov

Michal Bílek.
Michal Bílek. (Autor: FC Viktoria Plzeň/ facebook)
TASR|24. aug 2022 o 09:15

Michal Bílek po postupe neskrýval dojatie.

PLZEŇ. Futbalisti úradujúceho českého majstra Viktorie Plzeň si po štvrtý raz zahrajú v skupinovej časti Ligy majstrov.

V domácej odvete play off proti azerbajdžanskému Karabachu predviedli v druhom polčase heroický obrat a vďaka presným zásahom Jana Kopica a Jana Klimenta zvíťazili 2:1.

Slovenskí legionári Erik Jirka a René Dedič prišli na ihrisko v závere, brankár Marián Tvrdoň bol na lavičke náhradníkov. Štvrtý Slovák v kádri českého klubu Matej Trusa nefiguroval na zápasovej súpiske.

Tréner Michal Bílek po splnení cieľa neskrýval dojatie.

"Prežívam fantastické pocity. V minulej sezóne sme získali titul a teraz sme postúpili do skupinovej fázy Ligy majstrov. Na klubovej úrovni je to určite môj najväčší úspech," uviedol pre akreditované médiá kouč Plzne.

Utorňajší večer v Štruncových sadoch bol pre neho veľkou satisfakciou. Pred 10-11 rokmi Bílka počas pôsobenia pri kormidle českej reprezentácie fanúšikovia vypískali a nevedeli mu prísť na meno.

Bývalý československý reprezentant to ťažko znášal.

"Počas angažmánu v českej reprezentácii ani po jeho skončení som neprežíval príjemné chvíle. Pýtal som sa sám seba, či mám ešte vôbec trénovať.

Veľmi mi pomohol Zlín, pôsobenie v tomto klube ma nakoplo a dostal som opäť obrovskú chuť do futbalu. Teraz to vyvrcholilo postupom Plzne do Ligy majstrov.

Zlínu som veľmi vďačný. Keby ma vtedy neoslovil, možno dnes už netrénujem," zdôraznil účastník MS 1990 v Taliansku.

Plzeň sa na štvrtkovom žrebe v Istanbule môže tešiť na atraktívnych súperov. V prvom koši figurujú obhajca titulu Real Madrid či Paríž St. Germain s hviezdnym útočným triom Neymar, Lionel Messi, Kylian Mbappé.

"Zatiaľ o tom vôbec nepremýšľam. Sú tam samí giganti a ja mám pred všetkými taký rešpekt, že ani neviem, koho by som si želal do skupiny," priznal Bílek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Keď viedol reprezentáciu, vypískali ho. S Plzňou si zahrá Ligu majstrov