Dozvuk organizácie ME. V Košiciach vybudovali ihrisko na malý futbal

Ihrisko na malý futbal v Košiciach
Ihrisko na malý futbal v Košiciach (Autor: Mesto Košice)
SITA|15. aug 2024 o 12:55

Stavebné práce súvisiace so vznikom nového športového areálu stáli viac ako 620 000 eur.

BRATISLAVA. Košice majú nové ihrisko na malý futbal. Bolo vybudované na Sídlisku KVP v areáli ZŠ Starozagorská s umelou trávou a rozmerovo spĺňa požiadavky oficiálnych pravidiel malého futbalu.

Rozmery hracej plochy sú 26x 46 m. Okrem tréningov sa tam budú môcť konať aj súťažné zápasy vrátane reprezentačných. Informoval o tom Slovenský zväz malého futbalu (SZMF) v tlačovej správe.

Stavebné práce súvisiace so vznikom nového športového areálu stáli viac ako 620 000 eur, z toho tvoril príspevok Fondu na podporu športu 380 000 eur. Zvyšnú sumu poskytlo mesto Košice.

Areál je od 13. 8. 2024 sprístupnený zadarmo verejnosti v letnom režime. Mesto Košice zároveň pripravuje moderný online rezervačný systém. Tento systém by mesto chcelo spustiť už na začiatku školského roka.

"Ide o krásny dozvuk organizácie ME v malom futbale z roku 2022. O dva roky neskôr tu máme krásne ihrisko, ktoré je prvým certifikovaným na Slovensku a my ho určite využijeme v rámci našej ligy,“ teší sa z nového areálu šéf Košickej novej ligy v malom futbale Michal Kovačevič.

"Fungujeme síce iba rok, no počty prihlásených tímov neustále stúpajú a v rámci nového ročníka budeme mať na jeseň už 30 klubov. S určitosťou tak môžem povedať, že na Starozagorskej plánujeme odohrať dva až tri zápasy týždenne. Okrem toho tu bude hrávať svoje zápasy aj košický zástupca v rámci superligy.“ dodal Kovačevič.

"Som veľmi rád, že sa podarilo dokončiť toto krásne nové športovisko. O jeho vybudovaní sme diskutovali s primátorom Jaroslavom Polačekom. Som rád, že s odstupom 2 rokov od domácich ME je toto ihrisko k dispozícii pre športovú verejnosť,“ teší sa prezident SZMF Peter Králik.

"Nás futbalistov to môže iba tešiť. Ihrisko vyzerá krásne, ponúka dobré zázemie a som rád, že sú tu aj tribúny. Na naše zápasy môže chodiť veľa divákov a verím tomu, že tu uvidia kvalitné stretnutia v malom futbale,“ povedal reprezentant Slovenska v malom futbale Peter Terpaj z tímu Vakatanka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Dozvuk organizácie ME. V Košiciach vybudovali ihrisko na malý futbal