Newcastle stále hľadá nového trénera, Emery už ponuku odmietol

Unai Emery.
Unai Emery. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|3. nov 2021 o 18:00

Bývalý tréner Arsenalu uprednostnil španielsky Villarreal.

VILLARREAL. Anglický futbalový klub Newcastle United prejavil záujem o španielskeho trénera Unaia Emeryho. Súčasný kouč FC Villarreal predbežný interes priznal, v stredu však ukončil špekulácie vyhlásením, že zostane na lavičke španielskeho tímu.

Päťdesiatročný Emery sa Newcastlu poďakoval za záujem. "Som však ešte vďačnejší, že môžem pokračovať v mojej práci v FC Villarreal. Je to môj domov a som stopercentne oddaný tomuto klubu," napísal kouč úradujúceho víťaza Európskej ligy na svojom twitterovom účte.

Emery v minulosti v Anglicku viedol londýnsky Arsenal, vo Francúzsku pracoval pre Paríž Saint-Germain. V rokoch 2014 - 2016 sa trikrát za sebou stal víťazom Európskej ligy ako tréner FC Sevilla, štvrtý triumf pridal v tomto roku už na lavičke Villarrealu po maratónskom penaltovom rozstrele vo finále nad Manchestrom United.

Newcastle, v kádri s uzdravujúcim sa slovenským brankárom Martinom Dúbravkom, sa v tabuľke Premier League krčí na predposlednom 19. mieste. Po desiatich kolách nemá na konte ani jedno víťazstvo a len štyri body.

V októbri noví majitelia ukončili zmluvu s trénerom Steveom Bruceom. Emery po utorňajšom víťazstve v Lige majstrov 2:0 nad Young Boys Bern potvrdil kontakt s United, nechal si však otvorené zadné dvere a v stredu oznámil svoje rozhodnutie.

V španielskej La Lige sa však Villarrealu príliš nedarí, v predchádzajúcej sezóne skončil v tabuľke siedmy, momentálne je až trinásty, keď z prvých jedenástich kôl získal len dve víťazstvá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Newcastle stále hľadá nového trénera, Emery už ponuku odmietol