Čaká ich baráž. Ukrajinci zvládli aj druhý zápas od vpádu ruských vojsk

Futbalisti Ukrajiny sa tešia z gólu do siete Empoli.
Futbalisti Ukrajiny sa tešia z gólu do siete Empoli. (Autor: SITA/AP)
SITA|18. máj 2022 o 14:45

Tentoraz si poradili s účastníkom talianskej Serie A.

EMPOLI. Ukrajinská futbalová reprezentácia triumfovala aj druhom prípravnom zápase od februárového vpádu ruských vojsk na Ukrajinu.

V utorkovom zápase zdolala taliansky prvoligový tím FC Empoli 3:1 a nadviazala tak na minulotýždňové víťazstvo 2:1 nad nemeckou Borussiou Mönchengladbach.

Ukrajincov, ktorí nastúpili v dresoch s nápisom "Spoločne za Ukrajinu", poslal po necelej polhodine hry do vedenia Roman Jaremčuk. Tesne pred polčasovým hvizdom vyrovnal Andrea La Mantia.

Úvodných desať minút druhého dejstva bolo v znamení hráčov Ukrajiny. Najprv si gólovú oslavu doprial Oleksandr Karavajev a o sedem minút sa k nemu pridal Oleksandr Pichaľonok, ktorý skóroval aj proti Mönchengladbachu.

Ukrajinci sa pripravujú na odložené play off o postup na tohtoročné majstrovstvá sveta v Katare. V semifinále baráže nastúpia 1. júna v Glasgowe proti domácim Škótom.

Úspešnejší z tejto dvojice zabojuje o štyri dni neskôr v Cardiffe proti Walesanom o poslednú európsku miestenku na šampionáte. V príprave sa Ukrajinci ešte stretnú s chorvátskym mužstvom HNK Rijeka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Čaká ich baráž. Ukrajinci zvládli aj druhý zápas od vpádu ruských vojsk