Bez dotácie by zostúpil do druhej ligy. Trenčín sa po rokoch dočká prírodnej trávy

Štadión Sihoť.
Štadión Sihoť. (Autor: facebook/AS Trenčín)
TASR|29. máj 2024 o 17:58

Výmena trávnatej plochy ovplyvní v Trenčíne štart nového ročníka Niké ligy.

TRENČÍN. Proces výmeny trávnika na trenčianskom štadióne Sihoť sa dostáva do realizačnej fázy. Počas nasledujúcich mesiacov nahradí dožívajúci umelú plochu nová prírodná tráva.

Klub tak naplní licenčné podmienky pre štart v nadchádzajúcom ročníku najvyššej futbalovej súťaže Niké ligy.

"Práce sa začnú počas tohto týždňa. Do ich napredovania samozrejme prehovorí aj počasie," uviedol pre klubový web generálny manažér klubu Róbert Rybníček a pokračoval: "Ide o náročnú operáciu, ktorá zahŕňa nielen vybudovanie samotného trávnika, ale aj vyhrievania a zavlažovania. Rozpočet je pripravený. Z našich zdrojov budeme musieť dofinancovať asi dvestopäťdesiat tisíc eur.

Aktuálne čakáme na definitívne ukončenie procesu s Fondom na podporu športu, odkiaľ očakávame dotáciu jeden milión eur. Bez nej by sme neboli schopní výmenu ekonomicky zvládnuť. Nasledoval by tak zosun do druhej ligy."

Výmena trávnatej plochy ovplyvní štart nového ročníka najvyššej domácej súťaže v podaní AS Trenčín.

"Predbežné dokončenie prác je naplánované na polovicu augusta. Sme pripravení na to, že prvé kolá prípadne odložíme na iný termín. Všetky stretnutia totiž chceme odohrať na vlastnom štadióne," skonštatoval Rybníček.

Klub čaká po zmene hracej plochy na Štadióne Sihoť veľa práce a nezanedbateľné investície do tréningovej infraštruktúry. Dôvodom je poskytnutie prvému tímu a mládeži zázemie a tréningové možnosti na doterajšej úrovni.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Bez dotácie by zostúpil do druhej ligy. Trenčín sa po rokoch dočká prírodnej trávy