Hamšík strelil v Turecku svoj druhý gól. Trabzonspor je nezastaviteľný

Marek Hamšík sa teší po strelenom góle v drese tureckého klubu Trabzonspor.
Marek Hamšík sa teší po strelenom góle v drese tureckého klubu Trabzonspor. (Autor: Twitter Trabzonspor)
Sportnet, TASR|4. dec 2021 o 16:22 (aktualizované 4. dec 2021 o 20:58)

Trabzonspor vyhral ôsmy ligový zápas za sebou.

Süper Lig - 15. kolo

Trabzonspor - Adana Demirspor 2:0 (1:0)

Góly: 26. Nwakaeme, 54. Hamšík

/Marek Hamšík (Trabzonspor) odohral celý zápas a strelil gól/

ANKARA. Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík pomohol gólom k víťazstvu Trabzonsporu nad Adanou Demirspor 2:0 v sobotnom dueli 15. kola tureckej ligy.

V 54. minúte sa postaral o druhý presný zásah domácich. Proti Demirsporu odohral celý zápas.

Pre 34-ročného stredopoliara to bol druhý gól v tejto sezóne tureckej Süper Lig. Trabzonspor vyhral v lige ôsmy zápas v sérii a upevnil si vedúce postavenie v tabuľke.

Súťaž vedie s trinásťbodovým náskokom pred Konyasporom. "Vyhrali sme, no nerodilo sa to ľahko. Súper hral veľmi dobre, hlavne v prvom polčase," uviedol Hamšík na svojej oficiálnej webstránke.

Domáci sa ujali vedenia v 26. minúte, keď na dvakrát skóroval Anthony Nwakaeme. Po zmene strán slovenský špílmacher najprv v šanci neuspel, no onedlho prišla jeho chvíľa.

Od Nwakaemeho dostal loptu za obranu, výborne si ju spracoval a vzápätí ju šikovne poslal do brány. Bol to jeho prvý gól na domácom štadióne Trabzonsporu.

(Autor: SofaScore)

"Môj gól bol veľmi dôležitý, dostali sme sa do dvojgólového náskoku. Ukľudnili sme sa a začali sme hrať aj lepšie. Som rád, že mužstvo stále drží neporaziteľnosť a domácim víťazstvom sme potvrdili prvé miesto v lige.

Ideme ďalej. Od nedele myslíme na ďalší ťažký duel, ktorý nás čaká o týždeň na ihrisku Antalyasporu," dodal Hamšík, ktorý patril opäť k najlepším hráčom zápasu.

Hamšík dostal podľa portálu SofaScore známku 7,9. Vyššiu mal iba autor prvého gólu Anthony Nwakaeme.

Trabzonspor v tureckej lige neprehral už 27 duelov za sebou. Je to najdlhšia séria bez prehry v klubovej histórii od sezóny 1995/1996

Ak by pridal ešte dve stretnutia, tak by prekonal absolútny klubový rekord z ročníka 1978/1979 (29 zápasov). Trabzonspor vyhral osem ligových zápasov za sebou prvýkrát od sezóny 2003/2004.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hamšík strelil v Turecku svoj druhý gól. Trabzonspor je nezastaviteľný