Chelsea ohlásila meno nového trénera. Tuchela nahradí Potter

Graham Potter.
Graham Potter. (Autor: SITA/AP)
TASR|8. sep 2022 o 16:59 (aktualizované 8. sep 2022 o 18:35)

Tuchela klub odvolal v stredu.

LONDÝN. Novým trénerom anglického futbalového klub Chelsea FC sa stal Brit Graham Potter.

Na poste nahradil Thomasa Tuchela, ktorého tím odvolal v stredu, deň po prehre v úvodnom dueli skupinovej fázy Ligy majstrov na ihrisku Dinama Záhreb 0:1.

Potter podpísal s londýnskym tímom päťročný kontrakt. "Sme nadšení, že sme pritiahli Grahama do Chelsea.

Je nesmierne talentovaný a má aj zručnosti, ktoré presahujú mimo futbalového ihriska. Vo svojom predchádzajúcom pôsobisku zanechal veľkú stopu," uviedol riaditeľ Chelsea Todd Boehly.

Štyridsaťsedemročný kormidelník viedol od roku 2019 Brighton & Hove Albion, jeho bývalí zverenci sú v tabuľke o dve miesta a tri body pred Chelsea na 4. mieste. Po zhode na podmienkach s Potterom sa Chelsea ešte musela dohodnúť s Brightonom.

Podľa informácií denníka The Mirror sa prestupová čiastka za trénera mohla pohybovať na úrovni až 23 miliónov eur.

"Som nesmierne hrdý, že budem reprezentovať Chelsea FC, tento fantastický klub. Som nadšený zo spolupráce s novým vedením klubu.

Tiež by som sa chcel úprimne poďakovať Brightonu za to, že mi umožnil túto príležitosť," povedal Potter, ktorý povedie tím už v sobotu na ihrisku Fulhamu.

Vedenie Chelsea údajne kontaktovalo aj Mauricia Pochettina a Rubena Amorima zo Sportingu Lisabon a uvažovala aj nad angažovaním Zinedine Zidane a Brendana Rodgersa z Leicestru.

Nemecký kormidelník Tuchel vydržal na lavičke "The Blues" v novej sezóne iba sedem zápasov. Podľa britských médií bol dôvodom rozchodu aj jeho napätý vzťah s novým vedením klubu a niektorými hráčmi. V roku 2021 doviedol Chelsea k triumfu v Lige majstrov a tento rok s ňou vyhral MS klubov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Chelsea ohlásila meno nového trénera. Tuchela nahradí Potter