Novinka na Copa America. Súčasťou turnaja bude ružová karta

Copa America 2024
Copa America 2024 (Autor: SITA/AP)
SITA|22. máj 2024 o 15:22

Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL) plánuje natrvalo ponechať šesť striedaní v rámci svojich podujatí.

BRATISLAVA. Účastníci tohtoročného juhoamerického futbalového šampionátu Copa América budú mať možnosť dodatočného striedania v prípade podozrenia na otras mozgu alebo pri zranení hlavy.

Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL) informovala o zavedení pravidla pre turnaj, ktorý od 20. júna budú hostiť Spojené štáty americké.

"Popri piatich striedaniach povolených pravidlami budú mužstvá môcť využiť prípadné šieste v záujme ochrany zdravia hráčov,“ uviedla CONMEBOL vo vyhlásení.

"Pôjde o dodatočné striedanie v prípade podozrenia na zranenie hlavy alebo otras mozgu. O jeho uplatnení bude musieť byť informovaný hlavný rozhodca alebo štvrtý rozhodca a na toto dodatočné striedanie bude použitá ružová karta," uvádza sa tiež v správe.

Možnosť striedania v prípade podozrenia na otras mozgu zakotvila vo futbalových pravidlách tento rok v marci Rada Medzinárodnej futbalovej asociácie (IFAB), ktorá určuje pravidlá futbalu.

Jeho využitie však nechala na usporiadateľoch jednotlivých turnajov. CONMEBOL plánuje šieste striedanie ponechať v platnosti aj na ďalšie svoje podujatia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Novinka na Copa America. Súčasťou turnaja bude ružová karta