Basketbalová trénerská hviezda investovala do futbalu. Podiel má v klube s dvomi Slovákmi

Tréner tímu zámorskej NBA Golden State Warriors Steve Kerr.
Tréner tímu zámorskej NBA Golden State Warriors Steve Kerr. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. aug 2023 o 14:08

Steve Kerr investoval do klubu RCD Mallorca, v ktorom pôsobia Martin Valjent a Dominik Greif.

MADRID. Tréner americkej reprezentácie basketbalistov na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Japonsku, Indonézii a na Filipínach Steve Kerr sa stal jedným z menšinových vlastníkov španielskeho futbalového klubu RCD Mallorca, v ktorom pôsobia aj slovenskí reprezentanti Martin Valjent a Dominik Greif.

Kerr, ktorý v zámorskej NBA vedie tím Golden State Warriors, sa na zozname podielnikov pripojil k ďalšiemu niekdajšiemu hráčovi profiligy Steveovi Nashovi.

Vlastnícka štruktúra RCD Mallorca nedávno prešla obmenou. V súčasnosti je väčšinový majiteľ i prezident klubu Američan Andy Kohlberg, ktorý odkúpil majoritný podiel od bývalého vlastníka klubu NBA Phoenix Suns Roberta Sarvera.

"S Andym sme kamaráti a počas tohto leta sme sa o tom rozprávali. Povedal mi o zmene majiteľa a ponúkol mi možnosť byť súčasťou novej investičnej skupiny.

Naozaj sa na to teším. Vlani v lete som bol na Malorke na zápase, fandil som miestnemu tímu a stal som sa jeho fanúšikom. Je to veľmi vzrušujúca príležitosť," vyhlásil 57-ročný Kerr, ktorý získal v NBA päť titulov ako hráč a štyri ako tréner.

Podľa Kohlberga si Kerr rýchlo získal sympatie v španielskom klube. "Keď tu bol pred rokom a hovoril s hráčmi, urobil na nich dojem.

Páčil sa mi jeho odkaz hráčom o tom, že je dôležité byť tím a aby bol každý pripravený prispieť na ihrisku aj mimo neho.

Hráčom sa to páčilo a Steve si to tiež užil," povedal majiteľ RCD Mallorca, ktorý začal sezónu 2023/2024 v La Lige remízou s Las Palmas (1:1) a prehrou s Villarrealom (0:1).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Basketbalová trénerská hviezda investovala do futbalu. Podiel má v klube s dvomi Slovákmi