Spartak Trnava chce ponaháňať Slovan, v hre je príchod útočníka. Odídu dve opory?

Tréner Spartaka Trnava Michal Gašparík.
Tréner Spartaka Trnava Michal Gašparík. (Autor: TASR)
TASR|17. júl 2024 o 16:45

Spartak Trnava čaká v príprave futbalový sviatok, doma vyzve Aston Villu.

TRNAVA. Futbalový Spartak Trnava chce v novej sezóne Niké ligy vylepšiť svoje tabuľkové umiestnenie.

Základný cieľ je neskončiť horšie ako tretí, teda tak ako v predošlom ročníku, no "Andeli" hľadia aj na vyššie méty.

Macho: Chceme sa posunúť

"Poviem úprimne, že sa chceme posunúť aspoň o jednu priečku. Chceme ponaháňať Slovan, tým ale netvrdím, že pôjdeme na titul. Potrebujeme na to aj podporu trnavského diváka.

Chcem apelovať na ľudí, aby sa skúsili zamyslieť nad tým, kedy sme hrali zle, keď bol plný dom. Nepamätám si taký zápas. Vždy, keď boli tribúny zaplnené, Trnava sa dokázala vyrovnať aj klubom ako Fenerbahce Istanbul.

Ak nás chcú ľudia vidieť čo najvyššie v tabuľke, môžu nám takto pomôcť. Budeme vďační za každého diváka, ktorý nás podporí," povedal na predsezónnej tlačovej konferencii prezident Spartaka Peter Macho.

Prezident Spartaka Trnava Peter Macho.
Prezident Spartaka Trnava Peter Macho. (Autor: TASR)

V kádri trnavského mužstva nastalo viacero zmien, odišlo jedenásť hráčov a prišlo osem. "Chceli sme ísť do kvality, zo základnej zostavy odišli iba brankár a Koštrna. Som presvedčený, že noví hráči ich nahradia," povedal Macho.

Spartak sa podľa slov trénera Michala Gašparíka zameral na získanie hráčov, ktorí nemajú rečovú bariéru, sú v dobrom futbalovom veku, vylepšia výškové parametre mužstva a hľadali tiež typológiu, ktorá má pomôcť tímu zlepšiť ukazovatele, v ktorých zaostával.

"Verím, že mužstvo ukáže, že nie je slabšie ako v minulej sezóne, ale že bude plus mínus na rovnakej a lepšej úrovni. V tíme máme dobré povahy, títo hráči môžu byť futbalovo zaujímaví do trnavského prostredia. Verím, že sa uchytia, pretože to je na začiatku dôležité," vyjadril sa Gašparík.

Mikovič: Nie je problém zapadnúť

"Stále tvrdím, že do našej kabíny nie je problém zapadnúť, ak nie si frajer a majster sveta. Blízki sú nám českí hráči, ale kabína bez problémov prijala aj chalanov zo zahraničia," pridal kapitán tímu Martin Mikovič.

Ďalšie zmeny v kádri nie sú vylúčené, Trnava zvažuje uvoľnenie dvoch hráčov do iných klubov, následne by riešila príchod útočníka.

"Vedel by som si predstaviť priviesť ešte typologicky iného útočníka, ktorý by mohol byť mladý a dravý a popri Ďurišovi a Paurovi by rástol. Uvidíme, či sa nám to podarí, káder je však dosť naplnený. Jednému - dvom hráčom by sa hodila vyššia minutáž, ako budú môcť dostať," reagoval kouč A-tímu.

O šancu sa v letnej príprave pasovalo aj kvarteto dorastencov, ktorí budú zatiaľ pokračovať v mládežníckych kategóriách a trénovať s áčkom.

Zľava prezident Spartaka Trnava Peter Macho, tréner Michal Gašparík a kapitán Martin Mikovič.
Zľava prezident Spartaka Trnava Peter Macho, tréner Michal Gašparík a kapitán Martin Mikovič. (Autor: TASR)

"Myslím si, že minimálne dvaja si už tento rok zahrajú ligu," nechal sa počuť Peter Macho.

"Bolo vidieť, že traja zo štyroch musia ešte dozrieť, najlepšie zatiaľ vyzeral v príprave Filip Trello, stále je to ale len príprava. Budeme s nimi robiť, majú potenciál, to je prvoradé," doplnil Michal Gašparík.

Mikovič: Aston Villa je veľký súper

Adrian Zeljkovič a Sebastian Kóša sú zaujímaví hráči aj pre prestupový trh, ich účasť na EURO 2024 opäť rozvírila špekulácie o možnej zmene ich dresu.

Podľa Petra Macha to však nie je na programe dňa: "Na hráčov sa často niekto pýta, o chlapcov je záujem, ale konkrétne rokovania nevedieme. Ak by k tomu aj prišlo, určite neodídu pred prvým predkolom Konferenčnej ligy."

Michal Gašparík si pochvaľoval letnú prípravu a súperov, ktorých mal jeho tím k dispozícii. Najzvučnejšie meno ešte pred "andelmi" stojí, v rámci generálky na ligu odohrajú v sobotu 20. júla o 16.00 h na Štadióne Antona Malatinského súboj s účastníkom Premier league - Aston Villou.

Kapitán Spartaka Trnava Martin Mikovič.
Kapitán Spartaka Trnava Martin Mikovič. (Autor: TASR)

Angličania pricestujú na Slovensko v piatok večer, ubytujú sa v Bratislave a po zápase okamžite odídu na zahraničné turné.

Klub pripravil bohatý predzápasový program pri štadióne i suveníry viažuce sa na tento duel. Doposiaľ sa predalo približne 13-tisíc lístkov, očakáva sa aj príchod fanúšikov Aston Villy.

"Je to veľký súper, škoda, že asi neprídu brankár Martínez a útočník Watkins, ktorí hrali donedávna na šampionátoch. Budeme si však môcť zahrať proti ďalším zaujímavým menám ako sú Tielemans či McGinn, ktorých inak sledujeme iba v televízii. Majú úspešného trénera, pre každého hráča je sen zahrať si proti takému tímu," uzavrel Martin Mikovič.

Káder Spartaka Trnava na novú sezónu

Brankári: Frelih, Rusov, Vantruba, Vasiľ

Obrancovia: Holík, Šulek, Štetina, Kóša, Twardzik, Ujlaky, Mikovič, Bolaji, Breznik

Stredopoliari: Corryn, Zeljkovič, Kubista, Kratochvíl, P. Karhan, Bainovič, Bukata, Procházka, Azango, Ofori, E. Daniel, Pich, Ahl

Útočníci: M. Ďuriš, Paur

Prišli: Frelih (Michalovce), Holík (Plzeň), Twardzik (Linz), Corryn (Almere City), Kubista (Mladá Boleslav), Kratochvíl (Jablonec), Pich (Othellos Athien), Ahl (Humenné)

Odišli: Koštrna, Štefánik (obaja Podbrezová), Poznar (Zlín), Djurič (návrat do CZ Belehrad), Rýzek (Liberec), Kamenár (Boleráz), Takáč (Slovan), Bernát (Westerlo), Burke, Oseni, Krizmanič (hľadajú si angažmán)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Spartak Trnava chce ponaháňať Slovan, v hre je príchod útočníka. Odídu dve opory?