Liverpool má problém, na listinu zranených pribudol aj španielsky záložník

Stefan Bajčetič (v strede) sa teší gólu s Andrewom Robertsonom.
Stefan Bajčetič (v strede) sa teší gólu s Andrewom Robertsonom. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. mar 2023 o 11:50

Stefan Bajcetic bude absentovať do konca sezóny.

MANCHESTER. Španielsky futbalista Stefan Bajcetic nepomôže anglickému klubu FC Liverpool do konca aktuálnej sezóny 2022/2023 pre zranenie stehenného svalu.

Osemnásťročný defenzívny stredopoliar o tom sám informoval na sociálnych sieťach. Tréner Jürgen Klopp tak musí riešiť ďalšiu absenciu v kádri, pre zdravotné problémy mu už chýbali Virgil van Dijk, Thiago Alcantara, Luis Díaz či Diogo Jota.

"Bohužiaľ, utrpel som zranenie, ktoré ma vyradí zo zvyšku sezóny. Je veľmi smutné takto sa rozlúčiť s ročníkom, ktorý bol pre mňa úžasný.

Chápem však, že je to súčasť futbalu. Posilní ma to fyzicky aj mentálne. Chcely by som sa poďakovať vám fanúšikom za všetku podporu počas sezóny. Ubezpečujem vás, že urobím všetko pre to, aby som sa vrátil silnejší než kedykoľvek predtým," napísal rodák z Viga na svojom instagrame.

Zranenie talentovaného záložníka nepotešilo ani Kloppa.

"Ide o únavové zranenie, čo je veľmi zlé. Musíme ho nechať poriadne sa zotaviť a potom uvidíme, kedy sa vráti do akcie," uviedol nemecký kormidelník.

Jeho zverenci prehrali v osemfinále Ligy majstrov 2022/2023 so španielskym Realom Madrid s celkovým skóre 2:6 z dvoch zápasov. Bajcetic už nenastúpil v stredajšej odvete v Madride (0:1).

Stefan Bajcetic odohral v tejto sezóne v drese FC Livepool dokopy 26 stretnutí v šiestich rôznych súťažiach.

V Premier League nastúpil do jedenástich zápasov a strelil v nich jeden gól, v Lige majstrov absolvoval štyri duely. Odchovanec španielskeho klubu Celta Vigo má za sebou aj tri štarty v národnom tíme do 18 rokov.

FC Liverpool sa v ostatnom období trápi, v tabuľke Premier League je momentálne až šiesty so stratou šiestich bodov na štvrtú pozíciu, ktorá už zaručuje účasť v skupinovej časti Ligy majstrov pre budúcu sezónu.

"Chceme hrať v tejto súťaži v každom ročníku. Máme pred sebou náročnú úlohu a my to vieme," skonštatoval tréner LFC Jürgen Klopp.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Liverpool má problém, na listinu zranených pribudol aj španielsky záložník