Mali financovať večierky či detektíva. Šéfovia španielskeho futbalu to odmietajú

Futbal, ilustračná fotografia.
Futbal, ilustračná fotografia. (Autor: REUTERS)
SITA|15. sep 2022 o 15:03

Federáciu obvinili prepustení zamestnanci.

MADRID. Španielska kráľovská futbalová federácia (RFEF) odmietla obvinenia svojho bývalého zamestnanca, že z jej prostriedkov boli financované večierky so spoločnosťou mladých žien a činnosť detektíva, ktorý mal sledovať šéfa španielskej hráčskej únie.

RFEF riadená Luisom Rubialesom vydala vo štvrtok vyhlásenie, v ktorom „rozhodne popiera“ obvinenia vznesené prezidentovým vlastným strýkom Juanom Rubialesom. Toho federácia prepustila v júli.

Vyhlásenie prišlo po tom, ako španielske noviny El Mundo informovali, že Juan Rubiales povedal štátnym prokurátorom o použití prostriedkov federácie na zaplatenie súkromnej oslavy v prenajatom objekte. Na párty sa údajne zúčastnili i platené spoločníčky.

Juan Rubiales tiež podľa El Mundo obvinil RFEF z toho, že platila súkromnému detektívovi, aby zbieral informácie o šéfovi hráčskej únie.

RFEF uviedla, že údajný večierok bol „pracovným stretnutím“, na ktorom sa zúčastnil aj samotný Juan Rubiales, a nehnuteľnosť, kde sa konala, si prenajali samotní účastníci stretnutia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Mali financovať večierky či detektíva. Šéfovia španielskeho futbalu to odmietajú