Od roku 1953 viedla po siedmich kolách iba Barcelona. La Liga má nového katalánskeho lídra

Futbalisti Girona FC sa tešia po strelenom góle.
Futbalisti Girona FC sa tešia po strelenom góle. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. sep 2023 o 12:33

Ide len o tretí katalánsky tím v histórii, ktorý vedie La Ligu po odohratí siedmich kôl.

MADRID. Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v stredajšom stretnutí 7. kola španielskej La Ligy 2023/2024 nad nováčikom súťaže UD Las Palmas 2:0 a po víkendovej prehre v mestskom derby na trávniku Atlética (1:3) sa vrátili na víťaznú vlnu.

Real mal v stretnutí obrovskú prevahu, ktorú gólovo zúročili dve letné posily - Brahim Díaz a Joselu.

Tréner Madričanov Carlo Ancelotti spravil v základnej jedenástke viacero zmien. Nechal oddychovať niektoré opory a doprial herné vyťaženie viacerým hráčom, ktorí v doterajšom priebehu ročníka hrávali menej.

VIDEO: Zostrih zápasu Real Madrid - Las Palmas

„Hráči si dobre uvedomujú, aká dôležitá je rotácia. Snažím sa manažovať káder a v nadchádzajúcich stretnutiach to musíme robiť najlepšie, ako vieme. Tak to bude až do ďalšej reprezentačnej prestávky, pretože únava zohráva veľkú úlohu a v tomto období je veľa zranení,“ poznamenal 64-ročný Talian.

Ten krátko pred prestávkou musel nútene vystriedať rakúskeho stopéra Davida Alabu.

Hráči Realu Madrid využili utorňajšie zaváhanie majstrovského FC Barcelona na trávniku RCD Mallorca (2:2) a v tabuľke sa dostali pred svojho odvekého protivníka.

VIDEO: Zostrih zápasu RCD Mallorca - FC Barcelona

Real má na konte 18 bodov, kým FC Barcelona o bod menej. Lídrom súťaže po 7. kole je senzačne mužstvo FC Girona.

Katalánsky tím zvíťazil v šiestom stretnutí po sebe, keď v stredu triumfoval vo Villarreale (2:1), a dosiaľ nazbieral 19 bodov.

„Nie je jednoduché v najvyššej súťaži vyhrať šesť zápasov po sebe. Musíme si užiť tento moment,“ poznamenal kouč Girony Míchel.

Jeho zverenci v rámci nasledujúceho kola nastúpia v sobotu proti druhému Realu Madrid, s ktorým v lige neprehrali od roku 2018 a v minulej sezóne v dueloch proti nemu získali štyri body.

„Zápas proti Realu Madridu, proti jednému z najlepších tímov na svete, bude veľmi výnimočný,“ skonštatoval Míchel.

Girona sa stala tretím katalánskym tímom v histórii, ktorý sa ocitol na 1. mieste tabuľky La Ligy po odohratí aspoň siedmich kôl a prvým s výnimkou FC Barcelona od sezóny 1952/1953.

V spomenutom ročníku bol po 22. kole na líderskej pozícii Espanyol Barcelona.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Od roku 1953 viedla po siedmich kolách iba Barcelona. La Liga má nového katalánskeho lídra