Klubu došla trpezlivosť. Koeman končí ako tréner Barcelony

Ronald Koeman.
Ronald Koeman. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|28. okt 2021 o 00:45

Tím naposledy viedol v dueli proti Rayo Vallecano.

BARCELONA. Holanďan Ronald Koeman už nie je trénerom FC Barcelona. Informoval o tom denník Marca a následne to potvrdil aj oficiálny klubový web.

Trénersky osud 58-ročného kouča v metropole Katalánska definitívne spečatila stredajšia ligová prehra na pôde tímu Rayo Vallecano 0:1

"FC Barcelona sa chce poďakovať za jeho služby pre klub a želá mu všetko najlepšie v jeho profesionálnej kariére," píše sa v stanovisku klubu. 

O zmene na trénerskom poste sa hovorilo už dlhší čas.

Dvadsaťšesťnásobný španielsky majster je nielen vo finančnej, ale po odchode Lionela Messiho aj vo veľkej hernej kríze. V Lige majstrov strelil v troch zápasoch jediný gól a v La Lige figuruje po desiatich zápasoch až na deviatom mieste. 

Denník Marca tiež pripomenul, že ešte 2. októbra pred ligovým duelom s Atléticom Madrid sa prezident klubu Joan Laporta vyjadril, že Koeman má jeho dôveru a bude pokračovať vo funkcii bez ohľadu na výsledok zápasu. 

Za necelý mesiac sa však situácia zmenila. Okrem prehry s Rayo Vallecano k tomu prispel aj nemastný-neslaný výkon Kataláncov v El Clásicu (1:2). 

Koeman sa počas hráčskej kariéry stal legendou Barcelony, teraz by ho vo funkcii mohla nahradiť ďalšia. V médiách sa hlasno skloňuje meno Xaviho Hernandéza.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Klubu došla trpezlivosť. Koeman končí ako tréner Barcelony