Joao Félix dal fanúšikom Atlética Madrid ďalší dôvod, aby ho nemali radi

Joao Felix sa raduje z gólu.
Joao Felix sa raduje z gólu. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. dec 2023 o 11:20

Portugalský útočník v tejto sezóne hosťuje v barcelonskom mužstve z Atlética Madrid.

MADRID. Portugalský futbalista Joao Félix bol hlavnou postavou nedeľňajšieho šlágra španielskej La Ligy 2023/2024 medzi FC Barcelona a Atléticom Madrid.

Bolo to o to pikantnejšie, že 24-ročný hráč, ktorý v 28. minúte strelil jediný gól duelu, v lete odišiel z Madridu za turbulentných okolností na hosťovanie do FC Barcelona.

Presným zásahom, ktorý neváhal oslavovať, dal fanúšikom Atlética ďalší dôvod, aby ho nemali radi. Pred odchodom do Katalánska totiž vyhlásil, že jeho snom je hrať za FC Barcelona.

„Bola to úľava po tom všetkom, čím som si prešiel minulé leto. Len moji blízki vedia, aké to bolo, najmä moja rodina. Bolo to pre nich,“ vyhlásil po stretnutí Joao Félix.

Félixov zásah znamenal, že „Barca“ sa priblížila k vedúcemu duu Real Madrid a Girona na rozdiel štyroch bodov.

Atlético so zápasom k dobru kleslo na 4. miesto, na konte má 31 bodov a sedembodovú stratu na líderskú pozíciu.

Joao Félix prišiel do Atlética Madrid v roku 2019 za 120 miliónov eur, ale úplne nenaplnil vysoké očakávania, ktoré sa s jeho angažovaním spájali.

V Barcelone začal dobre, keď v prvých troch zápasoch strelil tri góly. Keď ho v 77. minúte nedeľňajšieho duelu striedal Ferrán Torres, zožal ovácie v stoji.

Atlético v ostatných 18 ligových zápasoch na trávniku FC Barcelona ani raz nezvíťazilo. Tréner „Los Colchoneros“ Diego Simeone v minisúboji s náprotivkom Xavim Hernándezom prehral aj štvrtý vzájomný zápas.

„Zaznamenali sme ďalšiu prehru v Barcelone, ale dobré veci prídu, len musíme byť trpezliví,“ povedal Simeone, ktorý sa vyhol komentárom na adresu Joaa Félixa.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Joao Félix dal fanúšikom Atlética Madrid ďalší dôvod, aby ho nemali radi