V Barcelone je v posledný prestupový deň rušno, odísť môžu viacerí hráči

Pierre-Emerick Aubameyang v drese FC Barcelona.
Pierre-Emerick Aubameyang v drese FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|1. sep 2022 o 21:35

Klub finišuje veľkú výmenu s Chelsea.

MILÁNO. Posledný prestupový deň v najprestížnejších európskych ligách prináša neraz nečakané transfery. Rušno je momentálne najmä v Barcelone.

Katalánci mali počas leta zákaz registrovania nových hráčov pre finančné problémy. A klub bude zrejme na trhu aktívny do poslednej minúty.

Vo štvrtok večer klub informoval, že v tíme nepokračuje obranca Sergino Dest. Američan zamieril na ročné hosťovanie do tímu talianskeho majstra AC Miláno.

Dvadsaťročný obranca má s Barcelonou zmluvu do roku 2025, no AC Miláno si môže uplatniť výkupnú klauzulu vo výške dvadsiatich miliónov eur.

Dest odohral za katalánsky veľkoklub počas dvoch sezón 72 zápasov, v ktorých strelil tri góly.

Krátko po ňom prišla definitíva aj v prípade mladého krídelníka Abdeho Ezzalzouliho, dvadsaťročný mladík zamieril na hosťovanie do Osasuny, ale bez opcie.

Katalánci však s odchodmi nekončia. Podľa renomovaného talianskeho novinára Fabrizia Romana prebiehajú intenzívne rokovania o odchode Memphisa Depaya.

V Barcelone potrebujú totiž uvoľniť miesta na podpis nových posíl. Do tímu prichádzajú obrancovia Hector Bellerín a Marcos Alonso, spomínal sa aj útočník Nabil Fekir.

Naopak, naspäť do Londýna smeruje útočník Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý v týchto chvíľach absolvuje zdravotnú prehliadku v Chelsea. Len pred polrokom pritom prišiel do Barcelony z Arsenalu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»V Barcelone je v posledný prestupový deň rušno, odísť môžu viacerí hráči