Elche zostupuje do druhej španielskej ligy. Ohrozené sú aj tieto tímy

Futbalisti Elche.
Futbalisti Elche. (Autor: SITA/AP)
SITA|18. máj 2023 o 16:37

Do druhej ligy definitívne poputujú hráči Elche CF, ktorých budú sprevádzať ďalšie dve mužstvá.

BARCELONA. Boj o titul v najvyššej španielskej futbalovej súťaži La Lige 2022/2023 sa už skončil triumfom FC Barcelona a pozornosť sa teraz presúva na dramatickú zápletku v spodnej časti tabuľky.

Pred záverečnými štyrmi kolami sú zostupom do nižšej súťaže Segunda División ohrozené viaceré tímy.

Do druhej ligy definitívne poputujú hráči Elche CF, ktorých budú nasledovať dva ďalšie tímy. Na 18. a 19. mieste tabuľky La Ligy sú momentálne Getafe a Espanyol Barcelona.

Okrem nich o udržanie v najvyššej súťaži bojujú aj Valencia, Almería, Cádiz a Valladolid, pričom posledné dve menované mužstvá sa v piatok stretnutí v priamom súboji.

Tréner Cádizu verí vo víťazstvo

Medzi štrnástou Valenciou a devätnástym Espanyolom je v tabuľke rozdiel len šesť bodov.

„Vieme, aký dôležitý je tento zápas. Hráme doma a máme našich fanúšikov, aby nás hnali dopredu.

Výsledok tohto zápasu môže byť zlomovým bodom pre zvyšok sezóny. Musíme sa vyvarovať chýb a ísť za víťazstvom,“ povedal tréner Cádizu Sergio González.

Klub z Valladolidu, ktorý vlastní niekdajší brazílsky reprezentant Ronaldo, prehral pod vedením trénera Paula Pezzolana, ktorý nastúpil do funkcie minulý mesiac, ostatné štyri zápasy.

Ak zdolajú Real, zachránia sa

„Bál by som sa, ak by sme si nevytvárali šance. Musíme dávať viac gólov. Máme súperov, ktorí sa tiež trápia a v tabuľke sú tri tímy pod nami, takže to musíme využiť,“ povedal Pezzolano.

Valencia môže urobiť veľký krok smerom k záchrane, ak v nedeľu doma zdolá Real Madrid, ktorý už má prakticky po sezóne po tom, ako vypadol z Ligy majstrov a FC Barcelona si zabezpečil titul v La Lige.

„Biely balet“ začiatkom mája triumfoval v španielskej pohárovej súťaži Copa del Rey.

Almería, ktorá je dva body nad pásmom zostupu, v sobotu privíta tím RCD Mallorca. Espanyol Barcelona momentálne stráca štyri body na záchranu.

Môže sa však ocitnúť v ešte väčších problémoch v prípade, že ho vedenie súťaže potrestá za inváziu divákov na ihrisko po minulotýždňovej prehre v mestskom derby.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Elche zostupuje do druhej španielskej ligy. Ohrozené sú aj tieto tímy