Slovinsko
Slovinsko
EURO 2024
20.06.2024, Skupina C
1 - 1
0:0
Srbsko
Srbsko

Srbi chcú hrať odvážnejšie, Slovinci túžia nadviazať na výkon z Ligy národov

Hráči Srbska
Hráči Srbska (Autor: TASR/AP)
TASR|20. jún 2024 o 00:00

Srbsko odohrá zápas so Slovinskom v Mníchove.

MNÍCHOV. Srbskí futbalisti chcú v druhom vystúpení v C-skupine na EURO 2024 proti Slovinsku bodovať naplno a posilniť si šance na postup do osemfinále.

V úvodnom dueli podľahli favorizovanému Anglicku 0:1. Slovinci by vo štvrtok v mníchovskej Alianz aréne radi nadviazali na výkon z druhého polčasu súboja proti Dánsku, ktorý sa skončil remízou 1:1.

Srbsko - Slovinsko

Štvrtok 20. júna, 15.00 h

skupina C, 2. kolo

Rozhodcovia: István Kovács - Vasile Marinescu, Ovidiu Artene (všetci Rum.)

Alianz aréna, Mníchov

Srbi boli proti Angličanom blízko k cennému bodu a najmä po príchode skúseného Dušana Tadiča predviedli proti finalistovi predošlých ME viacero sľubných akcií, nedokázali však odpovedať na gól Judea Bellinghama.

"Proti Slovinsku musíme hrať od úvodného hvizdu odvážnejšie a ísť za tromi bodmi. Už prvé minúty zápasu veľa napovedia. Musíme sa snažiť presadiť našimi zbraňami a využiť slabiny Slovincov.

V mužstve máme veľa vysokých hráčov, čo by mohla byť naša výhoda pri štandardných situáciách," zdôraznil v rozhovore pre oficiálnu webovú stránku šampionátu obranca Fiorentiny Nikola Milenkovič.

Podľa jeho slov vôbec nezáleží na tom, že úvodný výkop stretnutia je na programe už o 15.00 h. "Je úplne jedno, či hráme o tretej poobede alebo o deviatej večer ako proti Anglicku.

Príprava na zápas je rovnaká. Slovinci majú kompaktný tím s viacerými individualitami, ktoré pôsobia v kvalitných európskych ligách. Často hrajú zo zabezpečenej obrany a podnikajú veľmi nebezpečné kontry. Musíme si dať na to dobrý pozor a byť v defenzíve maximálne koncentrovaní."

Srbom bude chýbať krídelník Filip Kostič, ktorý si proti Angličanom zranil koleno a šampionát sa pre neho predčasne skončil.

Slovinci predviedli v ouvertúre proti Dánsku dva diametrálne odlišné polčasy. Po zmene strán sa proti semifinalistovi ME 2020 výrazne zlepšili a napokon dosiahli remízu.

"Dôležité bolo, že sme dokázali zareagovať na nepriaznivý vývoj zápasu. V druhom polčase sme začali viac využívať krídelné priestory a gól Erika Jenžu bol peknou odmenou. Veľmi by som si želal, aby sme proti Srbsku nadviazali na výkon zo zápasu v Lige národov, v ktorom sme v Ľubľane remizovali 2:2.

Bolo to jedno z našich najvydarenejších vystúpení za uplynulé roky," zdôraznil slovinský stredopoliar Adam Gnezda Čerin.

Oba tímy doposiaľ odohrali osem vzájomných duelov a až šesť z nich prinieslo nerozhodný výsledok.

V doposiaľ poslednom na štadióne Stožice v júni 2022 viedli Srbi 2:0 po góloch Andriju Živkoviča a Aleksandra Mitroviča. Slovinci však dokázali vyrovnať vďaka presným zásahom Gnezdu Čerina a Benjamina Šeška.

Predpokladané zostavy

Srbsko: Rajkovič – Veljkovič, Milenkovič, Pavlovič – Živkovič, S. Milinkovič-Savič, Ilič, Tadič, Lukič – Vlahovič, Mitrovič

Slovinsko: Oblak – Karničnik, Drkusič, Bijol, Janža – . Verbič, Gnezda Čerin, Elšnik, Mlakar – Šporar, Šeško

Tabuľka skupiny C na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Srbi chcú hrať odvážnejšie, Slovinci túžia nadviazať na výkon z Ligy národov