V úvode sme trpeli. Cením si, že mužstvo malo silu reagovať, vravel po remíze Calzona

Tréner Francesco Calzona a Milan Škriniar po zápase Slovensko - Švédsko v skupine 1 C-divízie Ligy národov.
Fotogaléria (24)
Tréner Francesco Calzona a Milan Škriniar po zápase Slovensko - Švédsko v skupine 1 C-divízie Ligy národov. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|12. okt 2024 o 08:00

Kouč Švédska Jon Dahl Tomasson nazval Slovákov hrdinami z EURO.

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia síce nezdolala Švédov ani v siedmom vzájomnom zápase, vzhľadom na vývoj stretnutia však s remízou 2:2 nemohla byť nespokojná.

Hostia na Tehelnom poli vyhrávali už 2:0, Slováci však vyrovnali dvoma gólmi Davida Strelca a v závere nechýbalo veľa, aby Lukáš Haraslín vsietil aj víťazný gól.

Švédsky koncert

Národný tím hral prvý zápas v Bratislave od majstrovstiev Európy. Na Tehelné pole prišlo v októbrový večer vyše 15 tisíc divákov.

Tí už pred úvodným hvizdom zatlieskali Ivanovi Schranzovi, ktorý prevzal trofej pre najlepšieho strelca EURO.

V hľadisku boli aj Švédi, časť v sektore hostí, časť na hlavnej tribúne pod miestami novinárov.

Tí boli unesení predzápasovým rituálom so živým sokolom Samom a zaujala ich aj slovenská hymna v podaní „Chlopov z Heľpy“ v tradičných krojoch.

Hymnu hostí predniesla švédska sopranistka Annie Tenström a keď dospievala, nikto netušil, že švédsky koncert sa nekončí, ale práve sa začína.

Jeho dirigentmi boli Viktor Gyökeres a Dejan Kulusevski. Útočník Sportingu Lisabon a záložník Tottenhamu Hotspur miestami privádzali slovenských hráčov do zúfalstva.

Zverencom Francesca Calzonu v prvej polhodine hry vôbec nefungoval presing. Švédi nasadili veľké tempo a vysoko napádali.

Výsledkom toho boli dva góly: Yasin Ayari aj Ken Sema skórovali po prvý raz za národné mužstvo

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Švédsko v Lige národov (1 C-divízia)

„Prvých 35 minút sme dosť trpeli. Bolo zjavné, že Švédi hrali veľmi dobre a my sme neplnili to, čo sme chceli,“ poznamenal tréner Slovenska Francesco Calzona po zápase.

„Vedeli sme, že držia hráčov v medzipriestoroch. Aj sme sa na to pripravovali, ale veľakrát nám dokázali dať prihrávky práve do tých priestorov a my sme boli ďaleko,“ doplnil taliansky kouč.

„Mohli sme byť radi, že sme dostali iba dva góly, lebo Švédi si vypracovali viac šancí,“ uznal Calzona.

Grandissima kvalita

Slováci sa však dokázali vrátiť do zápasu ešte pred koncom prvého polčasu. Loptu si vybojoval Haraslín, keď zachytil rozohrávku švédskeho brankára a nakoniec ju dopravil do siete David Strelec.

Pre útočníka Slovana Bratislava to bol piaty gól v národnom tíme a ešte v tom istom zápase pridal aj šiesty.

VIDEO: Tréner Francesco Calzona reaguje po zápase


Gól do šatne vrátil nádeje Slovákom. Znamenal aj predĺženie štatistickej série, Slovensko skórovalo už desiaty zápas po sebe. Dlhšiu sériu s aspoň jedným streleným gólom malo iba za trénera Vladimíra Weissa, keď slovenská reprezentácia dala gól v trinástich zápasoch po sebe.

Tréner Calzona Strelca v minulosti tvrdo skritizoval.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»V úvode sme trpeli. Cením si, že mužstvo malo silu reagovať, vravel po remíze Calzona