Boženík vo Feyenoorde definitívne končí, vykúpili ho za dva a pol milióna

Róbert Boženík v drese Boavisty.
Róbert Boženík v drese Boavisty. (Autor: instagram/Boavista Futebol Clube)
Michal Šášky|28. jún 2023 o 15:15

Slovenský reprezentant bude pokračovať v Portugalsku.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový reprezentant Róbert Boženík definitívne končí v holandskom klube Feyenoord Rotterdam.

Dvadsaťtriročný útočník prestupuje natrvalo do portugalského klubu Boavista Porto, kde uplynulý ročník hosťoval.

Klub si uplatnil opciu na prestup v hodnote 2,5 milióna eur. Pri prípadnom ďalšom predaji zinkasujú Holanďania ešte 20 percent z ďalšej čiastky.

Informuje o tom rotterdamský portál 1908.nl. Keďže portugalský klub mal určité finančné problémy a hráčom údajne meškali výplaty, definitívny prestup sa neočakával.

O Boženíka sa podľa spomenutého zdroja zaujímali aj ďalšie prvoligové mužstvá ako Famalicao či dvojica najslávnejších klubov Benfica Lisabon a FC Porto.

Nie je vylúčené, že sa ho bude Boavista čoskoro snažiť speňažiť.

Boženík odišiel do holandskej Eredivisie začiatkom roka 2020 zo Žiliny. V drese Feyenoordu nazbieral dovedna 28 štartov, strelil tri ligové góly a na jeden prihral.

O rok a pol odišiel najprv na hosťovanie do druholigového nemeckého Düsseldorfu, kde sa nepresadil a vlani zas do Boavisty Porto.

V priebehu sezóny naskočil do 23 ligových zápasov, prevažne z lavičky. Strelil štyri góly a na jeden prihral, pričom dvomi gólmi sa zaskvel v poslednom kole.

Hoci mal vo Feyennorde platnú zmluvu do leta 2024, klub mu už dávnejšie oznámil, že s jeho službami do budúceho ročníka nepočíta.

Rodák z Terchovej odohral od leta 2019 za slovenskú reprezentáciu tridsať zápasov a strelil päť gólov. V posledných rokoch mu chýbal pravidelný zápasový rytmus.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Boženík vo Feyenoorde definitívne končí, vykúpili ho za dva a pol milióna