Škriniarov štart je otázny. Proti Luxembursku nie sme favoriti, vraví Dúbravka

Milan Škriniar (vľavo) a Stanislav Lobotka.
Milan Škriniar (vľavo) a Stanislav Lobotka. (Autor: REUTERS)
TASR|19. mar 2023 o 18:10

Zadosťučinenie za výkony v sezóne, reagoval Polievka na nomináciu.

SENEC. Tréner slovenských futbalistov Francesco Calzona privítal na nedeľnom zraze pred štartom kvalifikácie na ME 2024 deväť reprezentantov.

V Senci sa hlásili Róbert Polievka, Lukáš Hrošovský, Martin Dúbravka, László Bénes, Lukáš Haraslín, Michal Tomič, Peter Pekarík, Adam Obert a Norbert Gyömbér.

Calzona však musí riešiť aj jednu nepríjemnosť, keďže kapitán Milan Škriniar má problémy s chrbtom a jeho príchod je otázny. Tréner Slovákov bude situáciu sledovať, namiesto skúseného obrancu zatiaľ nikoho nenominoval.

Slovenských futbalistov čaká vo štvrtok 23. marca o 20.45 h súboj v Trnave s Luxemburskom a 26. marca o 20.45 h v Bratislave s Bosnou a Hercegovinou.

Veria v úspešný štart do kvalifikačných bojov.

"Očakávam reakciu od nás. Je to nový začiatok, máme ideálnu príležitosť vstúpiť do kvalifikácie čo najlepšie. Verím, že odštartujeme víťazstvom, a že aj ostatné výsledky budú dobré," povedal na nedeľňajšom brífingu brankár Martin Dúbravka.

Na snímke slovenský futbalový brankár Martin Dúbravka.
Na snímke slovenský futbalový brankár Martin Dúbravka. (Autor: TASR - Martin Baumann)

Dúbravka: Proti Luxembursku nie sme favoriti

Po prvom polroku fungovania v slovenskom futbale došlo v Calzonovom štábe spolupracovníkov k trom zmenám.

Tandem lekárov Ján Baťalík – Vladimír Pener nahradila dvojica Zsolt Fegyveres – Jozef Almási, na pozícii trénera brankárov Matúša Kozáčika nahradil Ján Novota.

"Matúš nás vždy dobre pripravil a určite aj teraz Janko Novota. Teším sa na túto kapitolu. Budeme mať ešte priestor sa porozprávať," uviedol Dúbravka.

Skúsený brankár zatiaľ myslí iba na štvrtkového protivníka.

"Myslím si, že netreba podceniť žiadneho súpera. Luxemburčania sú momentálne vyššie ako my, určite by som nás nepasoval do úlohy favorita. Ale bude to na nás a chceme potešiť divákov."

Calzona sa bude v oboch zápasoch spoliehať aj na Lukáša Haraslína. Dvadsaťšesťročný útočník strelil víťazný gól v sobotňajšom zápase Sparty Praha v Hradci Králové. Na konte má v tejto sezóne 14 odohraných duelov a na konte 6 gólov.

"S dobrými výkonmi sa nemôžem uspokojiť a potrebujem ich podávať častejšie. Verím, že budú gradovať a že budem pomáhať Sparte i reprezentácii.

Vieme, ako vyzerali uplynulé zápasy. Verím, že vstup do kvalifikácie bude iný. Úvod je dôležitý a ak nevyjde, potom sa to ťažko doháňa. Máme ideálnu šancu odraziť sa. Musíme najskôr uspieť s Luxemburskom a až potom môžeme myslieť na ďalšie zápasy," povedal Haraslín.

Zadosťučinenie za výkony v sezóne, vraví Polievka

Róbert Polievka predvádza vo Fortuna lige skvelé výkony a pozvánka od reprezentačného trénera Francesca Calzonu bola logickým vyústením jeho formy.

Slovenský futbalista sa na zraz tešil a hoci ho trápi choroba, túži odohrať svoje prvé minúty v národnom drese.

Príležitosť bude mať vo štvrtok 23. marca o 20.45 h v Trnave proti Luxembursku a 26. marca o 20.45 h v Bra­tislave proti Bosne a Hercegovine. S týmito súpermi odštartujú Slováci nový cyklus kvalifikácie na ME 2024.

"Je to super a skvelý pocit. Myslím si, že aj zadosťučinenie za výkony v tejto sezóne. Ako som prekročil prah hotela, moje myšlienky patria k najbližšiemu zápasu. Som útočník, vždy sa odo mňa očakávali góly, ale veľa som ich nedával.

Teraz sa mi darí, preto tu sedím. Išiel som si za tým," povedal Polievka na margo pozvánky. Dodal, že sa momentálne cíti asi najlepšie vo svojej kariére. "Je to jeden z vrcholov, pevne verím, že ho ešte posuniem vyššie."

Z hry ho vyradila chrípka

Konkurencia v útoku je silná, okrem Polievku sú v nominácii Tomáš Suslov, Lukáš Haraslín, Róbert Boženík, Adam Zreľák a Erik Jirka.

"Ja by som chcel odviesť to najlepšie, čo je v mojich silách a tréneri nech zvážia, či nastúpim. Ale verím, že pre niečo si ma vybrali a že dostanem šancu. Ale tu sa mám šancu aj učiť od spoluhráčov, majú mi čo ponúknuť."

Polievka sa však na zraze necítil dobre, trápi ho viróza. Nehral pre to ani uplynulý ligový zápas.

"Dva - tri dni som bol mimo pre chrípku, mám ešte upchatý nos, ale už sa cítim dobre. Možno začnem zľahka, ale zajtra už by som chcel ísť naplno."

Súperov zatiaľ Polievka nerieši. Uviedol, že nasledujúce zápasy budú najmä o tom, ako ich Slováci zvládnu v hlavách.

"Bude to naozaj ostrý štart, ale som presvedčený, že sila tohto mužstva je obrovská. Treba sa čo najlepšie pripraviť. O kvalite našej nepochybujem, ale Luxemburčania urobili pokrok a nebude to ľahké."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Škriniarov štart je otázny. Proti Luxembursku nie sme favoriti, vraví Dúbravka