Slovákov čakajú dva prípravné duely, čeliť budú aj Haalandovi

Slovenskí futbalisti.
Slovenskí futbalisti. (Autor: TASR)
SITA|22. dec 2021 o 16:25

Pôjde o poslednú previerku pred zápasmi Ligy národov.

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia odohrá v marcovom asociačnom termíne dve prípravné stretnutia.

Vo štvrtok 25. marca 2022 v Osle nastúpi proti reprezentácii Nórska, o štyri dni neskôr 29. marca sa predstaví v španielskej Murcii proti Fínsku.

Marcové prípravné zápasy budú poslednou previerkou slovenských futbalistov pred júnovým štartom 3. ročníka Ligy národov 2022/2023. Informoval o tom web Slovenského futbalového zväzu.

Aj proti Haalandovi

Dejiskom marcového stretnutia bude domovský stánok nórskej futbalovej reprezentácie s názvom Ullevaal Stadion. Duel Slovákov s Nórmi bude štvrtým vzájomným stretnutím týchto súperov v doterajšej histórii.

Pred viac ako dvadsiatimi rokmi podľahol výber trénera Jozefa Adamca v Osle domácej reprezentácii 0:2, v marci 2010 dokázali severania zvíťaziť na štadióne v Žiline 1:0 a v dosiaľ poslednom vzájomnom dueli, v novembri 2017 pri reprezentačnej rozlúčke Jána Ďuricu zaznamenali Slováci víťazstvo 1:0.

Pôvodne bol štvrtý vzájomný zápas týchto súperov na programe 6. júna 2020, Európska futbalová únia (UEFA) však nakoniec v dôsledku prepuknutia pandémie v Európe júnový asociačný termín zrušila a zápas sa nehral.

Nórsko má aktuálne jedného z najlepších útočníkov sveta Erlinga Haalanda, ktorý už tretiu sezónu pôsobí v Borussi Dortmund.

Erling Haaland.
Erling Haaland. (Autor: SITA/AP)

Dve víťazstvá a jedna remíza

Z Osla sa výprava slovenskej futbalovej reprezentácie presunie do Murcie - mesta na juhovýchode Španielska - dejiska prípravného stretnutia s Fínskom. S týmto súperom odohrali Slováci doteraz tri vzájomné zápasy.

Vo februári 1998 na neutrálnej pôde v cyperskej Larnake zvíťazili zverenci trénera Jankecha nad Fínskom 2:0, v auguste 1998 sa na košickom štadióne v košickom Čermeli zrodila bezgólová remíza 0:0 a v novembri 2014 zakončil tím trénera Kozáka úspešný kalendárny rok v Žiline výhrou 2:1.

Dejiskom marcového zápasu bude Estádio Enrique Roca de Murcia, domovský štadión druholigového klubu Real Murcia, s kapacitou 31-tisíc miest.

Aktuálne patrí Nórsku v renkingu FIFA 41. miesto, Fínsko je na 58. mieste.

V ostatnej kvalifikácii o postup na MS 2022 sa umiestnili obidva severské tímy zhodne na nepostupovom 3. mieste (Nórsko v G-skupine za Holandskom a Tureckom, Fínsko v D-skupine za Francúzskom a Ukrajinou, pozn.).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Slovákov čakajú dva prípravné duely, čeliť budú aj Haalandovi