Mladí Slováci v Trnave neuspeli, v príprave na ME podľahli Maďarom

Futbalista Slovenska Vladimír Trabalík v zápase proti Maďarsku.
Futbalista Slovenska Vladimír Trabalík v zápase proti Maďarsku. (Autor: TASR)
TASR|15. jún 2023 o 19:25 (aktualizované 15. jún 2023 o 20:15)

Jediný gól stretnutia strelil Krisztián Lisztes.

Prípravný zápas futbalistov do 21 rokov

Slovensko - Maďarsko 0:1 (0:0)

Gól: 81. Lisztes

Rozhodovali: Gishamer (Rak.) - Jekkel, Štofik (obaja SR), 711 divákov

ŽK: Gomola - Lisztes

Slovensko: Belko - Mičák (53. Diviš), Jakubko (67. Morel), Obert (75. Luka), Javorček (67. Selecký) - Nebyla (53. Rigo), Š. Faško (53. Gomola), Veselovský (67. Mojžiš) - Kaprálik (53. Hanes), Trabalík (53. Čerepkai), Tučný (67. Jendrek)

Maďarsko: Hegyi - Szabó, Iyinbor, Debreceni - Eördögh, Kovács (61. Kata), Kosznovszky (46. Bényei), Kocsis (61. Komáromi), Benczenleitner - Vancsa (61. Kerezsi), Tóth (61. Lisztes)

TRNAVA. Slovenskí futbalisti do 21 rokov prehrali v Trnave v prvom z dvojice prípravných zápasov v rámci júnového asociačného termínu.

Zverenci Jaroslava Kentoša podľahli rovesníkom z Maďarska 0:1, keď sa ako jediný gólovo presadil v 81. minúte osemnásťročný Krisztián Lisztes.

Slovenskí sokolíkovia odohrajú ďalší zápas o päť dní v Národnom tréningovom centre v Senci. V rámci prípravy na domáci európsky šampionát v roku 2025 budú ich súpermi reprezentanti Rakúska.

Priebeh zápasu Slovensko - Maďarsko

I. počas:

Častejšie na lopte boli v priebehu úvodného dejstva domáci hráči, Maďari vyčkávali v defenzívnom tvare so všetkými hráčmi na vlastnej polovici.

Napriek prehustenému priestoru sa však dokázali slovenskí mladíci presadzovať. Už v 2. minúte mal veľkú príležitosť otvoriť skóre Kaprálik, ktorého ukážkovou prihrávkou vyslal do úniku Veselovský, ale brankár Hegyi zasiahol nohou.

Adrián Kaprálik strieľa na bránu v prípravnom zápase proti Maďarsku.
Adrián Kaprálik strieľa na bránu v prípravnom zápase proti Maďarsku. (Autor: TASR)

Prvýkrát v stretnutí sa pripomenuli hostia v 9. minúte, keď si Vancsa naviedol loptu na pravačku, ale jeho strele chýbala razancia.

Tým pádom toto zakončenie nepredstavovalo hrozbu pre Belka. Po polhodine hry sa presadil ako prvý Jakubko, ktorý však hlavičkoval z tesného ofsajdu.

II. počas:

Po zmene strán siahli tímy po viacnásobných striedaniach s cieľom oživiť hru.

Nasledovala však hluchá časť duelu, počas ktorej sa obraz hry príliš nezmenil. Kombinovali najmä Slováci, hostia však bránili lepšie ako v prvom polčase.

VIDEO: Jaroslav Kentoš reaguje po zápase Slovensko - Maďarsko

V 63. minúte vyslal síce prudkú strelu na bránu Tučný, no Hegyi stál presne v dráhe lopty, a tak bolo skóre zápasu v Trnave stále nerozhodné.

V 81. minúte založili hostia rýchlu kontru, na konci ktorej umiestnil loptu k žrdi striedajúci Lisztes - 0:1. Slováci už v závere nedokázali zareagovať.

Hlasy po zápase:

Ľubomír Belko, brankár SR 21: "Zápas začal atraktívne, prvých 15 minút sa hralo hore-dolu. Potom sa tempo ustálilo, držali sme viac loptu. Škoda tej nevyužitej šance v prvej minúte, zápas sa mohol inak vyvíjať.

Musíme sa navzájom podporiť a pracovať v tréningu na ofenzívnej časti, pretože sme boli málo nebezpeční. Do druhého polčasu sme chceli vstúpiť aktívne. Súper dal gól z ojedinelej šance."

Šimon Faško, debutant v SR21: "Veľmi som si to užil. Súper bol náročný, ale ja som si z tohto zápasu niečo odniesol a som vďačný trénerovi za šancu. Myslím si, že trénerove pokyny sme plnili.

Chceli sme hrať dobre na lopte, čo sa nám aj darilo. Maďari výborne vykrývali priestory, to nám robilo trochu problém."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mladí Slováci v Trnave neuspeli, v príprave na ME podľahli Maďarom