Základ útočnej smršte položili obrancovia. V zálohe sa formuje zaujímavá dvojica (hodnotenie)

Slovenskí futbalisti oslavujú po výhre nad Lichtenštajnskom 3:0.
Slovenskí futbalisti oslavujú po výhre nad Lichtenštajnskom 3:0. (Autor: TASR / Martin Baumann)
Titanilla Bőd|12. sep 2023 o 07:05

Defenzívni hráči sú použiteľní aj v ofenzíve.

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia si poradila s Lichtenštajnskom v kvalifikácii EURO 2024 hladko a zvíťazila 3:0.

Samotný výsledok zodpovedá papierovým predpokladom a sám osebe by nebol pozoruhodný, avšak Slováci viedli 3:0 už po šiestich minútach.

V minulosti sa slovenský národný tím proti slabším súperom skôr trápil a body si vydoloval z tých zápasov len horko-ťažko. Proti Lichtenštajnsku bol opak pravdou, domáci rozhodli v úvodnej desaťminútovke.

Po dobrom výkone proti Portugalsku tak zverenci trénera Francesca Calzonu opäť ukázali obstojnú hru, hoci po úvodnej smršti súper zmenil systém a uzavrel priestory za obranou, takže ďalšie góly neprichádzali a miestami zápas upadal do nudy.

Víťazstvo proti dvojstému tímu svetového rebríčka síce nemôže byť smerodajné proti silnejším konkurentom, no decentná návšteva - viac ako 13 tisíc divákov - odchádzala z Tehelného poľa s dobrým pocitom.

Martin Dúbravka - 6

Prakticky bol bez roboty, Lichtenštajnsko nemalo ani jednu strelu do priestoru brány. Nepokazil nič, ale v tomto zápase ani nemohol vyniknúť.

Michal Tomič - 5,5

Bol to jeho druhý reprezentačný štart, prvýkrát nastúpil v základnej zostave. Tréner Calzona potrebuje skúšať alternatívu na pravej strane obrany namiesto Petra Pekaríka.

Obranca Slavie Praha nesklamal, ale jeho výkon ešte nebol ideálny. Nie vždy vedel spracovať loptu a dostal aj žltú kartu. Podobne ako celé mužstvo v tomto zápase, aj on sa snažil byť aktívny aj smerom dopredu, prezentoval sa jednou strelou z diaľky, ktorá išla nad.

Norbert Gyömbér - 7,5

Meno Norberta viackrát skandovali diváci na Tehelnom poli a nebola to žiadna náhoda.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Základ útočnej smršte položili obrancovia. V zálohe sa formuje zaujímavá dvojica (hodnotenie)