Súpiska Slovana na Ligu majstrov je známa. S kým počíta Weiss na zápasy proti gigantom?

Futbalisti Slovana Bratislava sa tešia z gólu v zápase proti Košiciam.
Futbalisti Slovana Bratislava sa tešia z gólu v zápase proti Košiciam. (Autor: TASR)
Sportnet|4. sep 2024 o 15:38 (aktualizované 4. sep 2024 o 16:08)

Weiss počíta s novými posilami. Kde je talentovaný Marcelli?

BRATISLAVA. Už je jasné, s ktorými hráčmi počíta tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss v zápasoch Ligy majstrov.

Kluby účinkujúce v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži mali do utorňajšej polnoci odoslať Európskej futbalovej únii (UEFA) oficiálne súpisky pre sezónu 2024/2025.

Prestupové obdobie na Slovensku sa síce končí v piatok 6. septembra, no menovku pre Ligu majstrov musel mať Slovan Bratislava hotovú.

Súpiska ŠK Slovan Bratislava na Ligu majstrov 2024/2025:

Zoznam A:

Brankári: Martin Trnovský, Dominik Takáč

Obrancovia: Siemen Voet, Guram Kashia, Kevin Wimmer, Kenan Bajrič, Jurij Medveděv, Lukáš Pauschek, Matúš Vojtko, Cesar Blackman

Stredopoliari: Vladimír Weiss ml., Marko Tolič, Tigran Barseghyan, Samuel Habodász, Alen Mustafič, Róbert Mak, Artur Gajdoš, Juraj Kucka, Július Szöke, Danylo Ignatenko, Kyriakos Savvidis

Útočníci: Elvis Isaac, Dávid Strelec, Sharani Zuberu, Idjessi Metsoko

Zoznam B:

Brankári: Andrej Mikoláš, Dávid Balog, Adam Hrdina

Stredopoliari: Maximilán Marko, Samuel Murár, Maxim Mateáš

Útočníci: Martin Mišovič, Nino Marcelli


Tréner: Vladimír Weiss st.

Na zozname A je 25 mien

Na takzvanom zozname „A“ môže figurovať maximálne 25 hráčov, z toho minimálne dvaja brankári. 

Zároveň z tejto menovky musí minimálne osem hráčov spĺňať podmienky takzvaných “locally trained players”.

Táto skupina sa rozdeľuje na ďalšie dve kategórie. Prvá je “club-trained players”, teda hráči, ktorí pôsobili v klube minimálne tri sezóny vo veku od 15 do 21 rokov.

V kádri slovenského majstra do nej patrí brankár Martin Trnovský, obranca Lukáš Pauschek, stredopoliar Samuel Habodász či útočník David Strelec.

Druhá kategória sú “association-trained players”, teda hráči, ktorí pôsobili v inom klube, no v rámci rovnakej národnej futbalovej asociácie, v tomto prípade SFZ, minimálne tri sezóny vo veku od 15 do 21 rokov.

Do tejto skupiny hráčov patria napríklad brankár Dominik Takáč, obranca Matúš Vojtko, stredopoliar Július Szöke či nová posila z Trenčína Artur Gajdoš.

Z hráčov, ktorí sa počítajú do kvóty “locally trained players” však môžu byť maximálne štyria zo skupiny “association-trained players“ a teda ostatní už zo skupiny “club-trained players”.

V prípade, že klub nemá na súpiske ôsmich “locally trained players”, celkový počet hráčov sa zníži. Napríklad, ak by ich mal len šesť futbalistov spĺňajúcich podmienky “locally trained players”, tak celkový káder pre Ligu majstrov by tvorilo 23 hráčov. Slovan však naplnil kvótu požadovaným počtom osem hráčov. 

Čo znamená zoznam B?

Okrem hlavného zoznamu „A“ však existuje aj zoznam “B”. Môžu naň napísať neobmedzené množstvo hráčov narodených po 1. januári 2003, ktorí v klube strávili minimálne dve sezóny v rade.

Slovan napríklad na zoznam B zapísal aj mladého útočníka Nina Marcelliho (a tým pádom „uvoľnil“ jedno miesto v zozname „A“). 

Na zoznam B môže klub dopĺňať hráčov neobmedzene, ale aktuálnu verziu musí predložiť vždy najneskôr do polnoci pred hracím dňom.

Na oficiálnej súpiske pre Ligu majstrov nesmú chýbať detaily, ako napríklad čísla dresov, dátumy narodení či národnosti hráčov. Listina tiež obsahuje potvrdenie od klubového lekára, že sa hráči podrobili vyšetreniu. 

Oficiálnu súpisku na zápas musí odovzdať klub najneskôr 75 minút pred začiatkom zápasu. Figuruje na nej 23 hráčov a 15 členov realizačného tímu

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Súpiska Slovana na Ligu majstrov je známa. S kým počíta Weiss na zápasy proti gigantom?