A preto je Slovan len provinčný klub niekde v Európe (komentár)

Ivan Kmotrík ml. počas osláv triumfu Slovana v Slovnaft Cupe.
Ivan Kmotrík ml. počas osláv triumfu Slovana v Slovnaft Cupe. (Autor: TASR)
Boris Vanya|24. jan 2024 o 18:00

Slovan odohral "utajený" zápas proti ruskému Dinamu.

BRATISLAVA. Kiežby slabá ponuka v bufetoch na štadióne bola najväčším neduhom najslávnejšieho slovenského futbalového klubu.

Slovan Bratislava si za posledné roky strelil viac vlastných gólov ako Martin Škrtel v Premier League.

Len na pripomenutie: Ivan Kmotrík mladší - v tom čase i v súčasnosti generálny riaditeľ klubu - po finále Slovnaft Cupu 2018 proti Ružomberku zdravil tvrdé jadro priaznivcov zdvihnutou pravicou a slovami Heil Hitler. 

Na jeseň 2020 egocentrický šéf Slovana "koučoval" mužstvo v ligovom zápase v Dunajskej Strede, hoci nemá licenciu a v zóne pre trénerov nemal čo hľadať.

Niekoľko dní po vypuknutí vojny na Ukrajine sa mužstvá Slovana a Dunajskej Stredy odmietli (ako jediné) pripojiť k iniciatíve Únie ligových klubov a nepostavili sa pred zápasom k transparentu Stop vojne.

V minulej sezóne klub vysvetľoval, prečo mali niektorí členovia bezpečnostnej služby na Tehelnom poli na odeve ruskú vlajku a nápis v azbuke. A v tomto kontexte už ani neprekvapuje, že Slovan v utorok odohral na sústredení v Katare "utajený" zápas proti Dinamu Moskva. 

Na smiech (ale cez slzy) bol už spôsob, akým klub o tomto zápase "informoval". Zmienka o ňom sa prvý raz (a naposledy) objavila v pondelok večer v statuse asistenta trénera Ľuboša Benkovského na sociálnej sieti, no ten ho po krátkom čase upravil a Dinamo sa z neho stratilo.

A keďže Slovan odvtedy oficiálne mlčal, zápasom sa pochválili aspoň Rusi, ktorí ho ponúkli naživo prostredníctvom klubovej televízie.

Slovan sa s odstupom 24 hodín bráni, že nič neporušil. A má pravdu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»A preto je Slovan len provinčný klub niekde v Európe (komentár)