Škótsko
Škótsko
EURO 2024
23.06.2024, Skupina A
0 - 1
0:0
Maďarsko
Maďarsko

Maďari skórovali v 100. minúte, stále môžu pomýšľať na postup

Kevin Csoboth strelil víťazný gól v zápase Škótsko - Maďarsko na EURO 2024.
Fotogaléria (30)
Kevin Csoboth strelil víťazný gól v zápase Škótsko - Maďarsko na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. jún 2024 o 23:00 (aktualizované 23. jún 2024 o 23:25)

Futbalisti Maďarska zdolali Škótsko v zápase skupiny A na EURO 2024, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

EURO 2024 - skupina A

Škótsko - Maďarsko 0:1 (0:0)

Gól: 90.+10 Csoboth

ŽK: McTominay - Styles, Orbán, Schäfer, Kleinheisler, Csoboth

Rozhodovali: Tello - Chade, Brailovsky (všetci Arg.)

Škótsko: Gunn – Ralston (83. McLean), Hendry, Hanley, McKenna, Robertson (89. Morgan) – McGinn (76. Armstrong), Gilmour (83. Christie), McGregor, McTominay – Adams (76. Shankland)

Maďarsko: Gulácsi – Botka, Orbán, Dárdai (74. Szalai) – Bolla (86. Csoboth), Styles (61. A. Nagy), Schäfer, Kerkez (86. Z. Nagy) – Sallai, Szoboszlai – Varga (74. Ádám)

STUTTGART. Futbalisti Maďarska zvíťazili v nedeľňajšom zápase A-skupiny ME nad Škótskom 1:0. Maďari si vďaka prvému trojbodovému zisku na turnaji zachovali šancu na postup do osemfinále z tabuľky tretích tímov.

Maďarské víťazstvo zariadil v 100. minúte duelu striedajúci Kevin Csoboth. Škóti na kontinentálnom šampionáte skončili, keďže získali iba bod.

Maďari si musia počkať na vývoj v tabuľke tretích tímov, z ktorej postúpia štyri tímy. Momentálne má mužstvo Marca Rossiho tri body, rovnako ako Rakúsko a Slovensko, no od oboch majú Maďari horšie skóre.

Tabuľka skupiny A na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Škótsko - Maďarsko na EURO 2024

I. polčas

Obom tímom riešil šancu na postup iba plný bodový zisk, čo sa odrazilo aj na kvalite úvodného polčasu. Škóti mali síce územnú prevahu, no do vážnejšej situácie sa nedostali a na oboch stranách taktický súboj príliš krásy neponúkol.

Veľa nepresností zamedzilo šanciam už v ich zárodku a väčšina času sa odohrávala medzi šestnástkami s množstvom tvrdých súbojov.

Fotogaléria zo zápasu Škótsko - Maďarsko na EURO 2024 (skupina A)

Maďari boli v úvode stiahnutí v defenzívnom bloku, no po polhodine vycítili, že Škótom príliš tvorba hry nevonia, a tak skúšali napádať ich rozohrávku vo vyššom postavení.

V závere prvého dejstva si vypracovalo jedinú šancu Maďarsko, keď v 41. minúte hlavičkoval Orbán, no lopta skončila na brvne.

II. polčas

Veľmi podobný bol aj druhý polčas, keď hra bola až príliš o súbojoch na úkor kvality. Hrôzostrašný moment prebral všetkých aktérov v 68. minúte, keď sa po centri tvrdo zrazil nabiehajúci Varga so škótskym brankárom Gunnom.

Maďarský útočník zostal nehybne ležať a na ihrisko prišli záchranári, ktorí Vargu odniesli na nosidlách. Všetko nasvedčovalo, že sa zápas skončí bezgólovou remízou a obe mužstvá na turnaji skončia.

Vzhľadom na dlhé ošetrovanie Vargu nadstavil hlavný rozhodca Tello až 10 minút a práve v poslednej minúte nadstavenia rozhodol Csoboth

Hlasy po zápase

/zdroje: MTI, AFP/

Dominik Szoboszlai, kapitán Maďarska: "Odteraz už nemáme osud vo vlastných rukách, ale hlavné je, že sme urobili všetko, čo sme mohli. Teraz dúfame, že sa ostatné zápasy skončia pre nás priaznivým výsledkom a postúpime."

Andy Robertson, kapitán Škótska: "Vedeli sme, že potrebujeme tento zápas vyhrať, preto sme v závere riskovali a súper nás potrestal. Mohli sme vyhrať aj my, ale taký je futbal. Cítime sa zdevastovaní a chvíľu potrvá, kým sa z toho dostaneme. Chcem sa ospravedlniť fanúšikom, že sme ich sklamali."

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Maďari skórovali v 100. minúte, stále môžu pomýšľať na postup