Stuttgart reagoval na zlé výsledky. O záchranu zabojuje s novým trénerom

Hráči VfB Stuttgart.
Hráči VfB Stuttgart. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. apr 2023 o 19:28

Bruno Labbadia už nebude pokračovať na lavičke Stuttgartu.

STUTTGART. Futbalový tréner Sebastian Hoeness nahradil na lavičke VfB Stuttgart kormidelníka Bruna Labbadiu.

Tím prebral na poslednom mieste v tabuľky a dva dni pred štvrťfinálovým zápasom Nemeckého pohára na pôde druholigového Norimbergu. Jeho zmluva platí do roku 2025.

Labbadia prišiel do tímu v decembri a vyhral len dva z dvanástich zápasov. Tím bol na dvanástom mieste tabuľky a získal odvtedy len šesť bodov. Koncu 57-ročného kouča na lavičke bundesligistu predchádzali tri zápasy s jedným streleným gólom.

"Ďakujeme Brunovi Labbadiovi za prácu, ktorú odviedol. Prijali sme ho v decembri, pretože sme boli pevne presvedčení, že s ním môžeme veci zvrátiť. Pracoval s veľkým nasadením a vášňou, no, bohužiaľ, to neprinieslo body.

Nakoniec sme si uvedomili, že potrebujeme nový impulz," povedal generálny riaditeľ VfB Alexander Wehrle pre oficiálnu webstránku klubu.

"Sebastian Hoeness už získal dôležité skúsenosti v Bundeslige. Sme si istí, že je ten správny tréner pre nadchádzajúce výzvy a že spolu s tímom túto náročnú situáciu zvládne," dodal Wehrle.

"Skutočne sa teším na výzvu vo VfB a ďakujem za dôveru. K VfB mám veľmi osobný vzťah, ako mladý som bol fanúšik klubu a hral som v ňom niekoľko rokov.

S tímom do 17 rokov som tu získal nemecký majstrovský titul v roku 1999. Teraz máme tri úlohy – uspieť v pohárovom zápase v Norimbergu, udržať sa a po sezóne podniknúť kroky pre úspešnú budúcnosť klubu," povedal nový tréner, ktorý naposledy pôsobil v Hoffenheime.

V minulosti viedol aj mládežnícke tímy Lipska a Bayernu Mníchov, pričom s "béčkom" bavorského klubu získal v roku 2020 titul v tretej lige. Jeho nový tím sa nachádza päť bodov od hranice zostupu a najbližší ligový zápas ho čaká v nedeľu na pôde štrnásteho VfL Bochum.

Tabuľka Bundesligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Stuttgart reagoval na zlé výsledky. O záchranu zabojuje s novým trénerom