V FA Cupe nastúpil len 15-ročný chlapec. Na drese nemohol mať meno sponzora

Rory Finneran nemohol mať na drese meno sponzora.
Rory Finneran nemohol mať na drese meno sponzora. (Autor: REUTERS)
Ivan Mriška|7. jan 2024 o 11:10

Jeho premiéra mala víťaznú príchuť.

LONDÝN, BRATISLAVA. Na trávnik vybehol v 91. minúte ako striedajúci hráč. Len 15-ročný mladík Rory Finneran si odkrútil premiéru v drese Blackburnu Rovers.

Talentovaný írsky mládežnícky reprezentant hral v špeciálnom drese. Bez reklamy.

„Je príliš mladý na to, aby mohol nosiť logo súčasného sponzora. A propagovať ho,“ informujú britské médiá.

Partnerom Blackburnu Rovers je spoločnosť, ktorá sa zaoberá vapingom, teda predajom elektronických cigariet. V Anglicku je spájanie mládežníckych športovcov s takýmito firmami zakázané.

Rory Finneran sa stal najmladším hráčom v histórii klubu, ktorý nastúpil do súťažného zápasu. Jeho debut mal víťaznú príchuť, Blackburnu Rovers zdolal Cambridge United z League One 5:2 a postúpil do štvrtého kola.

„Po nástupe na ihrisko si fanúšikovia s orlími očami všimli, že na jeho drese chýba logo sponzora Totally Wicked. Dôvodom jeho dresu bez sponzorov je to, že tínedžer má menej ako zákonný vek, a tak mu nebolo dovolené nosiť na tričku logo spoločnosti,“ dodáva dailymail.co.uk

Od talentovaného stredopoliara si v klube z Lancashiru veľa sľubujú. Aktuálne je najlepším hráčom Írska do 15 rokov.

„Úzko komunikujeme s našou akadémiou, s ktorou máme skvelú spoluprácu. Veľmi tvrdo pracujeme na tom, aby sme vytvorili kvalitných hráčov.

Finneran s nami viackrát trénoval. Jeho aj ostatných hráčov z akadémie poznám veľmi dobre. Každý dobrý hráč potrebuje dostať príležitosť učiť sa,“ uviedol tréner Blackburnu Rovers Jon Dahl Tomasson

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»FA Cup»V FA Cupe nastúpil len 15-ročný chlapec. Na drese nemohol mať meno sponzora