Hráč Realu cíti krivdu. Naznačil, že chýba v nominácii na Zlatú loptu

Rodrygo
Rodrygo (Autor: TASR/AP)
SITA|5. sep 2024 o 15:48

Mladý Brazílčan svoj názor vyjadril uverejnením koláže šiestich fotografií.

BRATISLAVA. Futbalista Rodrygo zo španielskeho futbalového klubu Real Madrid sa svojským spôsobom vyjadril k skutočnosti, že nefiguruje medzi tridsiatkou nominovaných hráčov v ankete Zlatá Lopta.

Dvadsaťtriročný krídelník uverejnil na sociálnej sieti Instagram koláž zo šiestich fotografií, ktoré zachytávajú jeho vydarené fragmenty z ostatných mesiacov.

K príspevku pridal aj dvoch emotikonov, jedného s výrazom prekvapenia a druhého zaslzeného od smiechu. Informuje o tom španielsky denník Marca.

Na jednej z fotografíí sa Rodrygo bozkáva s ušatou trofejou pre víťaza Ligy majstrov. Na ďalších je zachytený v zápasoch proti anglickému Manchestru City a nemeckému Bayernu Mníchov, pričom v oboch prípadoch podal fantastické výkony.

Ďalšie dve fotografie sa viažu na domáce úspechy, k triumfu v španielskej La Lige a k výhre v španielskom Superpohári.

Aj napriek absencii Rodryga má v nominácii „biely balet“ až sedemnásobné zastúpenie. Na mennom zozname sa nachádzajú Jude Bellingham, Toni Kross, Vinicius Júnior, Dani Carvajal, Federico Valverde, Antonio Rüdiger a Kylian Mbappé.

Až traja z ostatných siedmich víťazov Zlatej lopty pochádzali z madridského klubu. V roku 2017 uspel Cristiano Ronaldo, o rok neskôr Luka Modrič a v roku 2022 Karim Benzema.

Rodrygo Goes je súčasťou „merengues“ od roku 2019. V 225 zápasoch strelil doteraz 55 gólov, pričom uplynulá sezóna 2023/2024 bola jeho vôbec najvydarenejšou v klube.

Vo všetkých súťažiach sa strelecky presadil až sedemnásťkrát a výrazne tak Realu pomohol k zisku troch trofejí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Hráč Realu cíti krivdu. Naznačil, že chýba v nominácii na Zlatú loptu