Brighton našiel náhradu za Pottera. Naposledy trénoval na Ukrajine

Graham Potter.
Graham Potter. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. sep 2022 o 12:20

Roberto De Zerbi viedol ukrajinský Šachtar Doneck, kým ligu neprerušila vojna.

BRIGHTON. Anglický futbalový klub FC Brighton & Hove Albion z Premier League vymenoval za svojho nového hlavného trénera Taliana Roberta De Zerbiho, podpísal s ním zmluvu na štyri roky.

Štyridsaťtriročný odborník nahradil vo funkcii prepusteného Grahama Pottera, ktorý sa medzitým stal novým koučom londýnskej Chelsea, kde prevzal tím po Nemcovi Thomasovi Tuchelovi.

"Robertove tímy hrajú vzrušujúcim a odvážnym štýlom futbalu. Verím, že jeho postupy a taktika budú skvele vyhovovať nášmu súčasnému kádru," povedal o De Zerbim majiteľ Brightonu Tony Bloom.

Bývalý kormidelník Sassuola, Beneventa či Palerma v talianskej Serie A naposledy viedol ukrajinský Šachtar Doneck, no v júli klub opustil pre vojenskú inváziu Ruska na Ukrajine.

"Roberto ukázal svoje nespochybniteľní schopnosti počas jeho pôsobenia v Taliansku a na Ukrajine, vyčnievajú najmä jeho úspechy so Sassuolom. Darilo sa mu aj počas krátkej anabázy v Šachtare, ktorý doviedol k zisku domáceho pohára a jeho tím viedol najvyššiu súťaž, až kým ju neprerušila vojna," doplnil k De Zerbimu športový riaditeľ Brightonu David Weir.

FC Brighton & Hove Albion oficiálne predstaví De Zerbiho ako svojho nového hlavného trénera až v utorok popoludní, keďže v pondelok sa v Londýne koná pohreb zosnulej kráľovnej Alžbety II.

Brighton je v neúplnej tabuľke Premier League momentálne na štvrtom mieste so ziskom 13 bodov zo šiestich zápasov sezóny 2022/2023.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Brighton našiel náhradu za Pottera. Naposledy trénoval na Ukrajine