Xavi: Lewandowski je výnimočný. Je prirodzený vodca, ktorý nám veľmi pomáha

Robert Lewandowski v drese FC Barcelona.
Robert Lewandowski v drese FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. aug 2022 o 11:36

Dvoma gólmi sa okrem Lewandowského blysol aj Benzema.

MADRID. Hviezdni futbaloví útočníci Robert Lewandowski a Karim Benzema doviedli svoje tímy dvoma gólmi k nedeľňajším víťazstvám v najvyššej španielskej súťaži.

Poľský kanonier prispel k domácemu triumfu FC Barcelona 4:0 nad Realom Valladolid a Francúz zariadil víťazstvo úradujúceho majstra Realu Madrid 3:1 na pôde Espanyolu Barcelona.

Xavi: Lewandowski je prirodzený vodca

Real nestratil v prvých troch kolách La Ligy 2022/2023 ani jeden bod a s deviatimi bodmi je na čele tabuľky, Barcelona je so siedmimi bodmi tretia.

"Je výnimočný. Je prirodzený vodca, ktorý nám veľmi pomáha," pochválil 34-ročného Lewandowského tréner katalánskeho veľkoklubu Xavi Hernández.

Poliak otvoril skóre duelu proti Valladolidu v 24. minúte akrobatickým zakončením nohou po ideálnom centri Raphinhu ku vzdialenejšej žrdi.

Druhý gól v zápase a svoj štvrtý súťažný v barcelonskom drese zaznamenal v 64. minúte efektnou pätičkou pomedzi nohy obrancu.

Benzema strelil gól aj hráčovi z poľa

"Vedeli sme, akého dobrého hráča sme získali. Svojimi gólmi ukazuje, aký je elitný útočník a ako veľmi pomáha tímu," povedal o Lewandowskom spoluhráč Jules Koundé, ktorý absolvoval debut v drese FC Barcelona.

Okrem poľského reprezentanta skórovali proti Valladolidu aj Pedri González a Sergi Roberto.

Lewandowski strelil dva góly aj v predošlom zápase proti Realu Sociedad San Sebastián a so štyrmi presnými zásahmi vedie tabuľku strelcov La Ligy spolu s Borjom Iglesiasom z Betisu Sevilla.

Benzema odvrátil prvú stratu bodov pre Real Madrid v ročníku gólom v 88. minúte na 2:1, ktorý bol napokon víťazný.

Presadil sa aj v desiatej minúte nadstaveného času z priameho kopu, keď po vylúčení domáceho gólmana Benjamina Lecomteho zaskakoval v bránke hráč z poľa.

S troma presnými zásahmi patrí najlepšiemu európskemu futbalistovi sezóny 2021/2022 tretie miesto v lige, rovnako trikrát skóroval aj Iago Aspas zo Celty Vigo.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Xavi: Lewandowski je výnimočný. Je prirodzený vodca, ktorý nám veľmi pomáha