Chce dosiahnuť niečo historické. Pochettino bude prvýkrát trénovať reprezentáciu

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino (Autor: REUTERS)
TASR|11. sep 2024 o 08:42

Naposledy viedol Chelsea.

NEW YORK. Novým trénerom futbalovej reprezentácie USA sa stal Mauricio Pochettino. Päťdesiatdvaročný Argentínčan ju povedie na MS 2026, ktoré Spojené štáty americké organizujú spolu s Kanadou a Mexikom.

Pochettino skončil v máji na lavičke Chelsea Londýn, ktorú viedol takmer presne jeden rok. V minulosti pôsobil aj ako kouč Espanyolu Barcelona, Southamptonu, Paríža St. Germain a Tottenhamu Hotspur.

"Energia, vášeň a hlad dosiahnuť tu niečo skutočne historické - to sú veci, ktoré ma inšpirovali," uviedol Pochettino vo vyhlásení a pokračoval: "Vidím partiu hráčov plnú talentu a potenciálu. Verím, že spoločne vybudujeme niečo špeciálne, na čo môže byť hrdý celý národ."

Reprezentácia USA bola bez hlavného trénera od fiaska, ktoré zažila toto leto na Copa America, keď na šampionáte nepostúpila zo základnej skupiny.

Mužstvo viedol Gregg Berhalter a po neúspechu ho vedenie federácie U.S. Soccer odvolalo. Národný tím dočasne viedol Mikey Vargas.

Pochettino by mal absolvovať premiéru vo funkcii 12. októbra v prípravnom zápase s Panamou. O tri dni neskôr sa Američania stretnú s Mexikom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Chce dosiahnuť niečo historické. Pochettino bude prvýkrát trénovať reprezentáciu