Real Madrid ukončil minulý ročník v zisku, dokázal to napriek rekonštrukcii štadióna

Florentino Perez.
Florentino Perez. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. nov 2023 o 15:36

Príjmy klubu v ročníku 2022/2023 medzisezónne stúpli o 16 percent.

BRATISLAVA. Španielsky futbalový klub Real Madrid uzavrel sezónu 2022/2023 s pozitívnym hospodárskym výsledkom.

Ako na výročnom riadnom valnom zhromaždení uviedol prezident rekordného 14-násobného európskeho klubového šampióna Florentino Pérez, udialo sa tak napriek tomu, že Štadión Santiaga Bernabéua pre rekonštrukčné práce nebol v spomenutej sezóne vyťažený na 100 percent.

V uplynulom ročníku bola priemerná návštevnosť domácich zápasov Realu 56 649 divákov, no po ukončení stavebných prác bude mať stánok "bieleho baletu" kapacitu viac ako 85-tisíc miest.

"Klub dosiahol v minulej sezóne výnosy vo výške 843 miliónov eur, čo predstavuje nárast o 16 percent v porovnaní so sezónou predtým. Zaznamenal zisk 12 miliónov eur po zdanení," informoval Pérez na oficiálnom klubovom webe.

Madridský klub plánuje o mesiac slávnostne otvoriť vynovený štadión, ktorého rekonštrukcia trvala od roku 2020.

"Sme na pokraji splnenia jedného z veľkých snov - premeny Štadióna Santiaga Bernabéua.

Bolo to možné vďaka pochopeniu vás všetkých, členov a fanúšikov Realu Madrid, ktorí ste prišli podporiť náš tím bez ohľadu na prirodzené nepohodlie spojené s projektom takéhoto rozsahu, najväčším stavebným projektom a jedným z najkomplexnejších projektov výstavby v Európe,“ pokračoval šéf Realu.

Pérez je hrdý na to, že sa rekonštrukcia podarila napriek nepriaznivým okolnostiam.

"Dokázali sme to uprostred pandémie a dôsledkov vojny na Ukrajine. To narušilo mnohé prognózy, od zvýšenia nákladov na materiál až po predĺženie času realizácie prác. Teraz sme však v poslednej fáze, ktorú prijímame s veľkou radosťou a s istotou, že tento štadión nás výrazne posilní," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Real Madrid ukončil minulý ročník v zisku, dokázal to napriek rekonštrukcii štadióna