Návrat po 560 dňoch. Real Madrid sa vracia na pôvodný štadión

Štadión Santiaga Bernabéua.
Štadión Santiaga Bernabéua. (Autor: wikipedia.org)
SITA|9. sep 2021 o 16:59

Na staronovom mieste odohrajú zápas Real Madrid - Celta Vigo.

MADRID. Projekt rozsiahlej obnovy Štadióna Santiaga Bernabéua síce ešte pokračuje, ale futbalisti Realu Madrid sa už môžu vrátiť do svojho domovského stánku.

Po 560 dňoch azylu na oveľa menšom Štadióne Alfreda di Stéfana v tréningovom komplexe klubu sa tak stane už najbližšiu nedeľu 12. septembra, keď budú hostiť hráčov Celty Vigo v rámci 4. kola španielskej La Ligy.

Bude to prvý zápas na tomto mieste od 1. marca 2020, keď ešte na "starom" štadióne Real Madrid zdolal FC Barcelona 2:0 pod vedením Zinedina Zidana. Potom španielska najvyššia súťaž na istý čas zatvorila svoje brány v súvislosti s pandémiou koronavírusu a na Štadióne Santiaga Bernabéua sa začala veľká renovácia.

Tá stále trvá a zďaleka nie všetky miesta na sedenie už budú k dispozícii. "Futbal sa vracia na San Bernabéu a je veľmi vzrušujúce o tom hovoriť v týchto smutných a zvláštnych časoch, ktoré všetci prežívame," uviedol prezident Realu Madrid Florentino Pérez.

Keďže rekonštrukcia sa ešte neskončila, 50-tisíc divákov, čiže 60 percent povolenej kapacity, v nedeľu na futbal v Madride určite nepríde. Všeobecne sa očakáva niekoľkotisícová návšteva, presný počet vstupeniek uvoľnených do predaja zatiaľ nie je známy.

Úplné dokončenie prestavby madridského futbalového svätostánku sa neočakáva skôr ako koncom roka 2022. Každopádne na štadióne pribudne zaťahovacia strecha aj moderná verzia výsledkovej videotabule.

Real Madrid je po troch kolách nového ročníka La Ligy lídrom tabuľky. Rovnaký počet sedem bodov však má na konte aj ďalších päť tímov vrátane najväčšieho rivala FC Barcelona aj majstrovského Atlética Madrid.

Po športovej stránke sa kráľovskému veľkoklubu z Madridu nepodarilo v lete dotiahnuť prestup francúzskeho hviezdneho útočníka Kyliana Mbappého, hoci sa špekulovalo o ponuke takmer 200 miliónov eur za jeho služby. Vedenie Paríž Saint-Germain sa rýchlonohého majstra sveta z roku 2018 rozhodlo ponechať vo svojom tíme minimálne v jesennej časti sezóny 2021/2022.

Jediným hráčskym prírastkom Realu v letnom prestupovom období je 18-ročný francúzsky stredopoliar Eduardo Camavinga, zatiaľ čo do tímu mestského rivala Atlética sa po dvoch rokoch strávených na Camp Nou vrátil francúzsky útočník Antoine Griezmann.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Návrat po 560 dňoch. Real Madrid sa vracia na pôvodný štadión