Pôjde cestou Xaviho? Alonso by mal trénovať svoj bývalý klub

Xabi Alonso.
Xabi Alonso. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. sep 2023 o 16:53

Talian má zmluvu s „bielym baletom“ iba do konca aktuálnej sezóny 2023/2024.

BRATISLAVA. Funkcionári španielskeho futbalového klubu Real Madrid si už údajne vytypovali nástupcu trénera Carla Ancelottiho.

Talian má zmluvu s „bielym baletom“ iba do konca aktuálnej sezóny 2023/2024 a hoci v madridskom klube sú spokojní so službami 64-ročného kouča, očakáva sa, že budúce leto prevezme brazílsku reprezentáciu.

Ako referuje web worldsoccertalk.com s odvolaním sa na Radio Marca, Ancelottiho by vo funkcii trénera Realu Madrid mohol nahradiť Xabi Alonso.

V súčasnosti lodivod nemeckého Bayeru Leverkusen strávil v madridskom klube ako hráč päť rokov (2009 - 2014).

Svoju trénerskú kariéru začal pri tíme Realu do 14 rokov a neskôr presedlal k B-mužstvu v Reale Sociedad San Sebastián.

Od minulého roka pôsobí v spomenutom Leverkusene. Keď prišiel k tímu „farmaceutov“, boli na 17. mieste bundesligovej tabuľky a napokon s nimi v uplynulej sezóne 2022/2023 obsadil 6. miesto znamenajúce účasť v tohtosezónnej edícii Európskej ligy.

Leverkusen pod vedením 41-ročného Alonsa nepoľavuje ani v úvode nového ročníka 2023/2024.

Bayer v doterajšom priebehu sezóny neprehral ani jeden zápas a zvíťazil v šiestich zo siedmich súťažných duelov. Jedinú bodovú stratu zaznamenal v dueli proti majstrovskému Bayernu Mníchov, ktorý sa skončil nerozhodne 2:2.

Keď sa Ancelottiho pred stredajším zápasom La Ligy proti UD Las Palmas novinári opýtali na Alonsa, o svojom niekdajšom zverencovi sa vyjadril pochvalným tónom. „Mal som Xabiho Alonsa ako hráča.

Má veľké znalosti o futbale na najvyššej úrovni. V Bayeri Leverkusen sa mu darí veľmi dobre. Ťaží z toho, že vie dobre čítať hru.

Pre Raúla Gonzáleza, Álvara Arbelou a Xabiho Alonsa je najväčším prianím trénovať Real Madrid. Dúfam, že sa im to jedného dňa podarí. Želám si, aby sa tak stalo, pretože ich všetkých dobre poznám,“ skonštatoval Ancelotti.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Pôjde cestou Xaviho? Alonso by mal trénovať svoj bývalý klub